image

RIM waarschuwt voor jailbreaken BlackBerry

donderdag 22 maart 2012, 16:53 door Redactie, 9 reacties

BlackBerry-fabrikant Research In Motion (RIM) waarschuwt klanten om hun toestel niet te jailbreaken. Bij jailbreaken krijgt de gebruiker toegang tot een lager niveau en functionaliteiten, waardoor er dingen mogelijk zijn die de fabrikant niet had bedoeld, zegt Adrian Stone, directeur van het BlackBerry Security Incident Response Team (BBSIRT). Het gaat dan onder andere om het installeren van software buiten de "officiële" kanalen om. "Helaas kan dit niveau van root-toegang het beveiligingsrisico vergroten." Daarom adviseert RIM klanten hun toestel niet te jailbreaken.

Stone stelt dat RIM meldingen van jailbreaks onderzoekt, omdat het in sommige gevallen om een beveiligingslek gaat dat de jailbreakers misbruiken. In dat geval zou een BlackBerry-gebruiker alleen een website moeten bezoeken, waarna er root-toegang verkregen kan worden. In het geval de jailbreak mogelijk is door uitgebreide interactie van de gebruiker, zal RIM die in een toekomstige update verhelpen.

Garantie
Gaat het om een kwetsbaarheid waar nauwelijks gebruikersinteractie voor is vereist, dan wordt er zo snel als mogelijk een beveiligingsupdate uitgebracht. "Het gebruik van een jailbreaking tool kan de gevolgen en ernst van een toekomstig beveiligingsprobleem vergroten, waardoor je persoonlijke gegevens kwetsbaarder voor diefstal en lastiger te beschermen zijn", merkt Stone op. Naast het toegenomen beveiligingsrisico, hebben klanten die hun toestel jailbreaken ook geen recht op garantie.

Reacties (9)
22-03-2012, 18:18 door Anoniem
Tsja ik vindt mensen die hun eigen toestel gaan jailbreaken erg dom en zeker als het zo'n veilig systeem betreft als de blackberry.Als je dan toch per se andere niet goedgekeurde software wil gaan installeren,koop dan gewoon geen blackberry. Er zijn wellicht snellere,betere en leukere smartphones die welicht ook meer opties te bieden hebben dan de blackberry,denk aan een ingebouwde camera met meer dan 2 mp,beter geluid,on board radio en meer van dergelijke.De blackbery is zeer geschikt om mee te e-mailen,pingen,sms-en en bellen,maar verder houdt het wel zo'n beetje op.De camera is redelijk (maar heeft geen flitser),de muziekspeler en het geluid zijn eveneens redelijk,echter de batterij is naar mijn smaak veel te snel leeg en dan gebruik ik nieteens de muziekspeler of videocamera en de appstore heeft lang niet zoveel te bieden als de i-phone, om er maar 1 te noemen.Maar goed de blackberry is idd nog enigszins betaalbaar (zeker de simpele die ik heb) dat kun je van de i-phone en samsung galaxy 2 niet bepaald zeggen.Maar ik zou zelf mn blackberry nooit jailbreaken,zelfs als ik wist hoe dat moest.Gewoon omdat ik de veiligheid van mn blackberry niet in de waagschaal wil stellen.
22-03-2012, 18:23 door Anoniem
Hmm..... met die jailbreak ziet het apparaat er wel meteen een stuk interessanter uit
22-03-2012, 21:10 door Anoniem
wat hebben Rim en garantie met elkaar te maken...
23-03-2012, 00:48 door Anoniem
omg...
23-03-2012, 08:47 door Anoniem
dat zou ik ook zeggen als ik hem was
23-03-2012, 09:24 door Anoniem
Ik heb zelf een Blackberry en ik snap de toegevoegde waarde van het jailbreaken hiervan totaal niet (naast het proberen omdat het kan, het oldschool hacken). De belangrijkste kwaliteiten van dat ding zijn push mail, BBM ("ping" ) en de stabiliteit van het OS. Voor de apps koop je gewoon geen blackberry, dan neem je een Android telefoon of een iPhone.
23-03-2012, 10:52 door Anoniem
Het blijft vreemd dat fabrikanten willen bepalen wat een gebruiker met zijn eigen toestel doet. Je hebt ervoor betaald en het is eigendom van de gebruiker. Waarschuwen is prima, maar verder dan dat moet het niet gaan.
23-03-2012, 11:03 door johanw
Als je als privepersoon zo'n telefoon koopt zou ik hem ook jailbreaken. Heb ik met mijn Symbian Nokia ook gedaan nadat je niet meer eenvoudig certificaten kun krijgen voor je toestel zodat ik kan installeren wat ik wil. En als je niet van touchscreens houdt zijn Blackberry's ideaal: goed toetsenbord, en voor veel jeugd is pingen een basiseis. De accuduur van Blackberry en Symbian S60v3 toestellen is ook veel beter dan die van toestellen met een groot touchscreen.
23-03-2012, 21:17 door Anoniem
Ik heb een BB Bold 9000 en ik kan best begrijpen dat sommige mensen hem willen rooten. Maar ik haat dit toestel ondertussen zo erg dat ik geen tijd aan wil spenderen. Als de iPhone 5 uitkomt gaat hij eruit.

Positief ben ik echter wel over het toetsenbord. Hij is goed om mail en SMS mee te versturen en je kalender te beheren, het adresboek kan er ook mee door. Hij werkt ook goed samen met MS Outlook via BES. Het is ook een zeer stevig toestel dat al bijna 3 jaar meegaat en al enkele keren van meer dan een meter hoog op een stenen vloer gevallen is zonder schade.

Aan de slechte kant staan, de camera, de batterij, geen touch bediening, rebooten als je een app installeert en de trackball die je neiging heeft om zich een beetje te verplaatsen als je ermee klikt met als resultaat dat je op het verkeerde klikt.
Ook lange mails lezen is een aanslag op je geduld omdat hij de mail maar gedeeltelijk ophaalt. Ook attachments openen is een drama. Bellen via 3G is een garantie op een dropped call als je in de auto zit. Met als gevolg dat hij bijna altijd op 2G staat.

Aan de rampzalige kant staat de waardeloze browser, trage 3G doorvoer en OS upgrades die niet gevonden worden.
Als je wifi inschakelt en je gaat surfen dan loopt de trafiek toch nog via 3G, wie begrijpt dit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.