image

Cybercriminelen promoten nieuwe digitale bankrover

woensdag 24 juli 2013, 13:22 door Redactie, 2 reacties

Op een forum voor Russische cybercriminelen wordt een nieuw Trojaans paard aangeboden dat cybercriminelen moet gaan helpen bij het leeghalen van online bankrekeningen. Deze zogeheten banking Trojans bestaan al geruime tijd. Bekende voorbeelden zijn Zeus, SpyEye en Citadel. Beveiligingsbedrijf RSA zegt dat het op het spoor is van een nieuwe banking Trojan genaamd KINS.

KINS kan veel wat andere banking Trojans ook kunnen en is zelfs compatibel met technieken die Zeus en SpyEye gebruiken. Ook zou het over een plug-in beschikken die Rapport uitschakelt. Dit is een programma dat banken, waaronder ING, aan klanten aanbieden om ze tijdens het internetbankieren te beschermen.

Sovjet-Unie
Verder ondersteunt de malware Windows 8 en werkt die niet op computers van landen uit de voormalige Sovjet-Unie. Iets wat vaker voorkomt bij malware. Er zou al maanden over KINS worden gesproken en de advertentie is volgens RSA bewijs dat de malware ook bestaat. De banking Trojan zelf is echter nog niet in het wild aangetroffen.

Reacties (2)
24-07-2013, 14:25 door M_iky
De banking Trojan zelf is echter nog niet in het wild aangetroffen.

Waarschijnlijk omdat hij nog niet detecteerbaar is?
13-08-2013, 12:55 door Trusteer
Trusteer heeft Rapport getest tegen KIN monsters that we verzameld hebben van onze intelligentie bronnen en we kunnen bevestigen dat Rapport eindgebruikers beschermt tegen deze malware.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.