image

Hackerbeloning Microsoft levert 10 reacties op

dinsdag 27 maart 2012, 10:28 door Redactie, 3 reacties

Tien hackers hebben hun beveiligingsidee naar Microsoft gestuurd, met de hoop hier 150.000 euro mee te winnen. Vorig jaar kondigde de softwaregigant een wedstrijd aan waarbij deelnemers een beveiligingsmaatregel moeten ontwikkelen die misbruik van geheugenlekken tegengaat. In totaal is er 200.000 euro aan prijzengeld beschikbaar gesteld, waarbij de nummer één er met 150.000 euro vandoor gaat. Sinds de aankondiging op vier augustus hebben tien hackers gereageerd.

"Een indrukkende opkomst, gezien de moeilijkheid van het door ons voorgelegde probleem en het kleine geschatte aantal individuen wereldwijd dat de kennis en expertise heeft om serieus deel te nemen", aldus Katie Moussouris, hoofd van Microsoft’s Security Community en Strategy Team.

Deelnemers
De inzendingen zouden een breed terrein bestrijken en helpen met het voorkomen van verschillende exploit-technieken. Wie er hebben deelgenomen laat Moussouris niet weten, maar het zou om een aantal bekende beveiligingsonderzoekers en academici gaan.

Ondanks dat het aantal inzendingen de verwachtingen overstijgt, hoopt ze op meer deelnemers. Hackers hebben tot 1 april de tijd om hun beveiligingsidee in te zenden.

Reacties (3)
27-03-2012, 15:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-03-2012, 16:25 door regenpijp
Door lorre: Ik zou dit toch maar niet vertrouwen. Het zou mischien het omgekeerde effect hebben.

Ja, het is een 1 aprilgrap... Maar het kan wel net zo veel opleveren als een 0day aan VUPEN leveren.
27-03-2012, 18:02 door Anoniem
Grappig is dat, intussen is er nog steeds een megalek in IE.

Ik heb het Microsoft gemeld via het premier kanaal maar ze reageren gewoon niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.