image

Bruce Schneier geweigerd tijdens TSA-hoorzitting

dinsdag 27 maart 2012, 10:43 door Redactie, 9 reacties

Beveiligingsgoeroe Bruce Schneier zou voor het Amerikaanse Congres getuigen over de beveiligingsmaatregelen van de Transport Safety Admininistration (TSA), maar is op verzoek van de overheidsinstantie van de lijst met getuigen verwijderd. De TSA is sinds de aanslagen van 11 september belast met de veiligheid op Amerikaanse vliegvelden. De instantie zit achter de invoering van allerlei beveiligingsmaatregelen, zoals bodyscanners en screening programma's, die volgens Schneier 'security theater' zijn. Maatregelen die lijken alsof ze passagiers veiliger maken, maar in werkelijkheid soms het tegenovergestelde bereiken.

Ondanks alle kritiek op de TSA wordt er jaarlijks 8 miljard dollar aan de anti-terreurmaatregelen van de organisatie besteed. Schneier zou voor het congres over de TSA getuigen, onder andere over het gebruik van bodyscanners, screening van passagiers, het observatieprogramma SPOT, de identiteitskaart voor medewerkers en andere beveiligingsmaatregelen die de TSA invoerde. Op verzoek van de TSA werd Schneier echter van de lijst met getuigen verwijderd.

Excuus
"Het excuus dat ze geven is dat ik betrokken ben bij een rechtszaak tegen de TSA, waarbij geprobeerd wordt het full-bodyscanner programma te stoppen", laat Schneier op zijn eigen blog weten.

"Maar het is vrij duidelijk dat de TSA bang is voor openbare getuigenissen over het onderwerp, en met name voor het congres. Zij willen het verhaal bepalen en dat is makkelijker als ik niet naast ze zit om alle gaten in hun verhaal aan te tonen. Helaas ging het comité op hun verzoek in." Vorig jaar probeerde de TSA Schneier ook al van de lijst te krijgen, maar dat ging toen niet door.

Reacties (9)
27-03-2012, 11:05 door Fwiffo
Het is goed dat Bruce Schneier niet gaat spreken. Daar raken die arme politici alleen maar van in de war.
27-03-2012, 11:22 door Anoniem
Tja, struisvogelpolitiek. Als ik niet kijk en net doe alsof ik het niet weet dan is het er misschien ook wel niet.

Een van de video's (link geshared via zijn website) is wel erg leuk om te zien. Er staat een man van de scannerproducent uit te leggen hoe hun product werkt. Er gaat een man voor de demo door dit ding en vertelt dat er niks aan de hand is. Vervolgens pakt die andere man dus ff uit...

http://www.americablog.com/2010/01/german-tv-highlights-failings-of-body.html
27-03-2012, 11:37 door Preddie
Door Fwiffo: Het is goed dat Bruce Schneier niet gaat spreken. Daar raken die arme politici alleen maar van in de war.

Yeah right ..... ? Waarom kunnen ze die man niet gewoon vragen wat hij er van vind en zelf een conclusie trekken aan de hand van zijn uitlatingen en die van andere experst ...... zoals Bruce al zegt voert TSA gewoon een security theater op ...
27-03-2012, 12:12 door spatieman
de leugen regeerd.
de waarheid mag NIET gezegt worden.
27-03-2012, 12:24 door Fwiffo
Door Predjuh:
Door Fwiffo: Het is goed dat Bruce Schneier niet gaat spreken. Daar raken die arme politici alleen maar van in de war.

Yeah right ..... ? Waarom kunnen ze die man niet gewoon vragen wat hij er van vind en zelf een conclusie trekken aan de hand van zijn uitlatingen en die van andere experst ...... zoals Bruce al zegt voert TSA gewoon een security theater op ...
Het taalonderwijs in Nederland is niet meer wat het geweest is. Natuurlijk was mijn opmerking sarcastisch bedoeld. Dank voor de meningmod.
27-03-2012, 14:35 door regenpijp
Politiek en ict gaat niet samen en men wilt natuurlijk het falen van het systeem niet openbaar maken, ook al weten genoeg mensen dit al.
27-03-2012, 14:50 door Anoniem
Hoppa daar is hij weer, de pipo van de beveiligingswereld. Natuurlijk willen ze hem niet, ze laten niet elke idioot spreken.
Is ongeveer hetzelfde als je Maurice de Hond iets laat zeggen over onderwijs.... Euh...
27-03-2012, 15:42 door Anoniem
We zullen Bruce zelf maar eens vragen waarom hij niet mocht getuigen aangezien hij in mei op Hack In The Box Amsterdam spreekt.
28-03-2012, 13:54 door Anoniem
Door Anoniem: We zullen Bruce zelf maar eens vragen waarom hij niet mocht getuigen aangezien hij in mei op Hack In The Box Amsterdam spreekt.

Wat vraagt hij daar nu voor? Want dat hij probeert interessant te doen heeft natuurlijk zijn prijs (buiten zijn eigen ego op te peppen).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.