image

NSA-directeur: China achter RSA-aanval (video)

donderdag 29 maart 2012, 14:27 door Redactie, 1 reacties

De inbraak bij het Amerikaanse beveiligingsbedrijf RSA vorig jaar, was het werk van Chinese hackers, aldus het hoofd van de Nation Security Agency (NSA). Dat vertelde Generaal en "Cyber Command commander" Keith Alexander de Amerikaanse Senaat tijdens een hoorzitting. Volgens Amerikaanse legerfunctionarissen zouden de Chinezen op grote schaal Pentagon-gerelateerd materiaal stelen, zo merkte het hoofd van de NSA op.

Op de vraag wat de VS kan doen om de eigen informatie beter te beschermen, stelde Alexander dat het de Chinezen lastiger moet worden gemaakt. "Onze intellectueel eigendom is niet goed beschermd en we zouden beter ons best kunnen doen om het te beschermen." Vervolgens riep Alexander op tot het opwerpen van een verdediging. Precieze details wilde de generaal niet geven.

Monitoring
Als voorbeeld van de aanvallen door Chinese hackers noemde Alexander de aanval op RSA, wat zou laten zien hoe goed de Chinezen hierin zijn. "De mogelijkheid om het tegen een bedrijf als RSA te doen is van zo'n hoog niveau, dat als ze het tegen RSA kunnen doen, ook andere bedrijven kwetsbaar zijn." Alexander ging ook nog kort in op het surveilleren en monitoren van private bedrijfsnetwerken, dat ziet hij namelijk niet zitten.

Reacties (1)
30-03-2012, 09:12 door Anoniem
NSA = http://en.wikipedia.org/wiki/National_Security_Agency
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.