image

"NASA-hacker fit genoeg voor uitlevering aan VS"

donderdag 29 maart 2012, 16:57 door Redactie, 10 reacties

De Brit Gary McKinnon die begin deze eeuw in de computers van het Pentagon, NASA en andere Amerikaanse organisaties wist in te breken, is gezond genoeg om aan de Verenigde Staten te worden uitgeleverd. Dat zegt professor Declan Murphy in een rapport dat eind vorig jaar verscheen. De conclusie is opmerkelijk, aangezien Murphy in 2009 nog stelde dat McKinnon zelfmoord zou kunnen plegen als zijn uitlevering doorgang zou vinden.

De Amerikaanse autoriteiten willen de Britse ex-systeembeheerder berechten omdat hij zo'n 100 slecht en niet beveiligde systemen wist te hacken. Daarbij zou er voor 600.000 dollar aan schade zijn veroorzaakt. Tijdens het gevecht over zijn mogelijke uitlevering werd vastgesteld dat McKinnon aan het syndroom van Asperger lijdt. Uit onderzoek dat door het team van McKinnon in 2009 was aangevraagd, stelt Murphy dat de Brit zelfmoord zou overwegen als hij naar de VS moet.

Uitlevering
In een nieuw rapport dat door het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken was aangevraagd, laat de professor weten dat zijn eerdere conclusie niet goed was doordacht. Dat zou volgens de professor betekenen dat McKinnon toch kan worden uitgeleverd, zolang hij maar voldoende begeleiding krijgt.

De ommezwaai komt bij het team van McKinnon als een grote verrassing. "Dat professor Murphy zonder reden die iemand kan begrijpen opeens het tegenovergestelde zegt, heeft Gary diep geraakt", aldus zijn moeder Janis Sharp.

Reacties (10)
29-03-2012, 18:58 door spatieman
maar de 10.000 andere die in tussen de nasa gehackt hebben worden niet vervolgt.
29-03-2012, 19:06 door Whoops
Door Redactie: omdat hij zo'n 100 slecht en niet beveiligde systemen wist te hacken
Een onbeveiligd systeem hoeft toch niet gehackt te worden?
29-03-2012, 19:54 door Anoniem
Toepassing van eigen wet?
29-03-2012, 20:36 door Anoniem
Hij was ergens naar op zoek.
Krijgen we nu nog antwoord op wat hij heeft gezien en gevonden ? want blijkbaar heeft de VS iets te verbergen terwijl ze alles van ons willen weten...
Is dat niet raar ?
En de Nederlandse corrupte politiek en lobby-kantoren vullen hun zakken met onze privacy terwijl wij door kunnen werken tot 70 jaar.
29-03-2012, 20:49 door Anoniem
Whoops, onbeveiligd betekent niet dat je per definitie toegang hebt. Geen antivirus, firewall, nids en wel ssh met root/root userna,e en password moet nog steeds gehackt worden, al is het maar door het wachtwoord te raden.
29-03-2012, 21:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-03-2012, 23:03 door [Account Verwijderd]
The "land of the brave" executeren al decennia verstandelijk beperkten en psychiatrisch patienten, mij verwondert het niet dat zij iemand met een ontwikkelingsstoornis 10 jaar lang kapot procederen voor het binnenwandelen van open systemen.

Schoften zijn het.
30-03-2012, 08:17 door Nimrod
Hij moet gewoon met zijn poten van die systemen afblijven. Als jouw achterdeur openstaat terwijl je boodschappen bent halen geeft mij toch ook niet het recht of is even binnen te gaan koekeloeren? Zo simpel is het.
30-03-2012, 10:27 door Anoniem
Door Nimrod: Hij moet gewoon met zijn poten van die systemen afblijven. Als jouw achterdeur openstaat terwijl je boodschappen bent halen geeft mij toch ook niet het recht of is even binnen te gaan koekeloeren? Zo simpel is het.

Als iemand bij mij binnen komt koekeloeren gooi ik hem ook voor de rest van zijn leven in een buitenlandse cel.
30-03-2012, 10:49 door Anoniem
Ongeacht of hij strafbare/verwijtbare feiten heeft gepleegd:

De VS leveren GEEN staatsburgers uit aan andere landen, ongeacht de aanklacht.

Volgens mij zou een beroep op het gelijkheidsbeginsel binnen de rechtspraak dan moeten betekenen, dat geen enkel land haar staatsburgers uitlevert aan de VS. Verdragen met de VS waar dit wel in staat zijn door deze situatie per definitie rechtsongeldig. Wil de VS een buitenlander vervolgen, kunnen ze dat in diens eigen land, volgens diens eigen recht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.