image

Nederlander gaat hackerberichten Pastebin controleren

maandag 2 april 2012, 11:45 door Redactie, 2 reacties

De Nederlandse eigenaar van dumpsite Pastebin.com gaat meer personeel inhuren om "gevoelige informatie" die hackers op de website achterlaten te controleren. Pastebin wordt regelmatig door hacktivisten zoals Anonymous gebruikt voor het plaatsten van gestolen gegevens, zoals wachtwoorden, gebruikersnamen en e-mailadressen. In het geval het om bijvoorbeeld gestolen of gelekte gegevens gaat, is het mogelijk om die via een meldsysteem te laten verwijderen.

De website werd begin 2010 door de 28-jarige Nederlandse ondernemer Jeroen Vader overgenomen, zo meldt de BBC. Sindsdien is de website explosief gegroeid en krijgt elke maand 17 miljoen unieke bezoekers. "Ik vind het belangrijk dat mensen toegang tot websites zoals Pastebin hebben, omdat het ze vrijheid van meningsuiting geeft", zo laat Vader weten.

Controle
In totaal ontvangt Pastebin dagelijks 1.200 klachten over ongewenste berichten. "Ik wil meer mensen inhuren om meer van de content op de website te monitoren, niet alleen de berichten die worden gerapporteerd", zo laat hij de BBC weten. "Hopelijk zal dit de snelheid vergroten waarmee we gevoelige informatie kunnen verwijderen."

Reacties (2)
02-04-2012, 11:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-04-2012, 12:08 door golem
Dus Jeroen V, toch niet de broer van Peter ? :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.