image

LulzSec-lid opgepakt wegens overtreden internetverbod

maandag 2 april 2012, 12:04 door Redactie, 5 reacties

LulzSec-lid Ryan Cleary is opnieuw door de politie gearresteerd na het overtreden van de borgtochtvoorwaarden. De 19-jarige Britse hacker werd in juni van vorig jaar gearresteerd en kwam diezelfde maand nog op borgtocht vrij. Hij moest zich daarbij houden aan huisarrest en kreeg een internetverbod opgelegd. Cleary stuurde LulzSec-leider Hector Xavier Monsegur, alias 'sabu', tijdens de kerstperiode een aantal berichten.

Verbod
Dat was in strijd met het opgelegde internetverbod. Eén van de berichten zou een kerstwens zijn, de anderen zijn lastiger te verklaren. Uiteindelijk werd Cleary op 5 maart opnieuw gearresteerd en zal nu niet op borgtocht vrijkomen.

Op dezelfde dag van Cleary's arrestatie werden ook andere LulzSec-leden dankzij hulp van Sabu aangehouden.

Reacties (5)
02-04-2012, 12:57 door Preddie
Nu mogen ze gaan bewijzen dat hij ook daadwerkelijk de berichten op internet heeft gezet en niet een vriend of een kennis die hij toevallig zijn inlog gegevens gegeven heeft om een boodschap te versturen ......
02-04-2012, 13:53 door Anoniem
Volgens mij is dat een onderdeel van de voorwaarden. Anders ga je gewoon achter je computer zitten met een vriend en zeg je dat hij alles gedaan heeft en dat jij er alleen naast zat.
02-04-2012, 17:30 door Anoniem
Gewoon hem (geboeid) en zn pc meenemen naar een (auto)sloperij en dan de pc in de persen helemaal verpulveren en hem laten toekijken,en de andere aanverwante apparatuur (modem,router,printer,server,etc) ook verpulveren.Mischien kan zn smartphone/mobiel er ook nog bij? Dan die ook erin. Zeg maar toedeloe met het handje! Ooh nee dat kan ie niet,hij is geboeid.Nou ja, bij wijze van spreken dan he? En dat moeten ze voortaan doen met alle apparatuur van de (on-ethische) hackers,naast een leuke taak en/of celstraf,internetverbod en evt.schadevergoeding aan de gedupeerde slachtoffers.
02-04-2012, 18:56 door schele
Bah, wordt zo moe van de hysterie over hackers. Wat een volstrekt disproportionele straf. Veelplegende dieven in Londen mogen een dag later dezelfde winkel weer in maar een hacker krijgt tijdenlang een internetverbod. Ben ik de enige die zo'n straf overdreven vindt? Iemand van internet afsluiten is tegenwoordig nogal wat. Al is het maar omdat belastingen, aanvragen en rekeningen betalen al standaard via internet gebeurt.
02-04-2012, 20:07 door Anoniem
Nou ja,dat ligt er maar net aan hoe je het bekijkt.De impact op de slachtoffers is vaak groter dan menigeen denkt,en dan heb ik het nog nieteens over de evt.financieele schade,of zelfs materieele schade (aan de pc apparatuur bijv.,of dierbare foto's die voorgoed verloren zijn gegaan) Een internetverbod hoeft niet levenslang te zijn,zowiezo bij een eerste,of zelfs 2e veroordeling zal dat wel loslopen. Celstraf krijgen ze vaak niet,alleen een taakstrafje van 20 uur papiertjes prikken in het park. Belastingen,aanvragen en rekeningen betalen kun je ook nog steeds op niet digitale manier doen,zo kun je naar het loket van de gemeentelijke belastingen contant of per pin je belasting voldoen. Automatische incasso kan je via een papieren incassomachtiging regelen;en betalingen en internetbankieren kun je beter niet via internet doen (dat zou een beetje hacker toch moeten weten!) En veelplegende (winkel)dieven en andere veelplegende criminelen moeten idd ook keihard worden aangepakt,veel harder dan tot nog toe gebeurd,dat ben ik volstrekt met je eens.
Door schele: Bah, wordt zo moe van de hysterie over hackers. Wat een volstrekt disproportionele straf. Veelplegende dieven in Londen mogen een dag later dezelfde winkel weer in maar een hacker krijgt tijdenlang een internetverbod. Ben ik de enige die zo'n straf overdreven vindt? Iemand van internet afsluiten is tegenwoordig nogal wat. Al is het maar omdat belastingen, aanvragen en rekeningen betalen al standaard via internet gebeurt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.