image

Windows hackertool maakt Mac-malware

woensdag 4 april 2012, 15:28 door Redactie, 4 reacties

Onderzoekers hebben een Windows hackertool ontdekt die kwaadaardige Office documenten genereert waarmee Mac OS X systemen zijn te infecteren. De Office-bestanden werden onlangs tegen Tibetaanse non-gouvernementele organisaties (NGO) ingezet. In de Office documenten zit een exploit verstopt die een kwetsbaarheid uit 2009 gebruikt om willekeurige code op Mac OS X uit te voeren. De aanvallers installeren via de exploit een backdoor.

Update
De Windows hackertool heet MalHost-Setup.exe en kan naast Word documenten ook Excel en PowerPoint-bestanden genereren. Uit verder onderzoek blijkt dat de inhoud van de Word documenten niet versleuteld is, waardoor virusschrijvers die een exemplaar in handen krijgen hun eigen versies kunnen ontwikkelen.

"Deze tool suggereert dat dit soort geïnfecteerde Microsoft Office-bestanden vaker zullen voorkomen", aldus Peter James van beveiligingsbedrijf Intego. Hij adviseert Mac-gebruikers met Microsoft Office om de laatste beveiligingsupdate te installeren.

Reacties (4)
04-04-2012, 15:56 door Anoniem
iets genuanceerder mag ook wel. Tot aan de laatste regel wist ik niet of numbers/keynote/pages hier vatbaar voor was. Ik ben een mac gebruiker, maar zonder MSoffice. kan dit dus negeren.
04-04-2012, 15:57 door SirDice
Onderzoekers hebben een Windows hackertool ontdekt die kwaadaardige Office documenten genereert waarmee Mac OS X systemen zijn te infecteren.
Zo bijzonder is dit niet. Er zijn wel meer tools die exploits genereren voor andere systemen.

Het enige bijzondere er aan is dat OS-X eindelijk een serieus doelwit lijkt te zijn.
05-04-2012, 10:03 door Anoniem
Hahahaa..... Office op een Mac draaien....
Dat ga je toch net met je volle verstand doen?
05-04-2012, 15:51 door Riviera
Door Anoniem: Hahahaa..... Office op een Mac draaien....
Dat ga je toch net met je volle verstand doen?

Rare reactie...
In veel gevallen zul je in de zakelijke wereld wel moeten als je fatsoenlijk de microsoft formaten wilt kunnen openen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.