image

Opstelten en NSA genomineerd voor Big Brother Award

donderdag 8 augustus 2013, 11:51 door Redactie, 3 reacties

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie is genomineerd voor een Big Brother Award, een jaarlijks terugkerende prijs voor de grootste privacyschenders. Naast Opstelten zijn ook inlichtingendiensten NSA en AIVD en betalingsverwerker Equens voor de publieksprijs genomineerd. De Big Brother Awards worden georganiseerd door digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BoF).

Opstelten komt in aanmerking voor de award vanwege zijn hackvoorstel, zijn plannen voor kentekenregistratie en een hele reeks andere voorstellen en uitspraken waaruit zijn desinteresse voor privacy blijkt, aldus BoF. De NSA en AIVD dank zijn hun nominatie aan de massale surveillance van onschuldige burgers wereldwijd via Prism en andere programma's.

Stemmen

Betalingsverwerker Equens werd genomineerd vanwege het plan om pingegevens van klanten door te verkopen, hoewel het bedrijf hier later op terugkwam. Vanaf vandaag kan iedereen op zijn of haar favoriete kandidaat stemmen. Op 29 augustus zal tijdens het awardgala in Amsterdam bekend worden gemaakt wie de publieksprijs mee naar huis mag nemen.

Naast de publieksprijs zal er door Bits of Freedom, in overleg met een groep deskundigen, ook een expertprijs worden uitgereikt. De kanshebbers op deze award zullen in de aanloop naar het prijzengala bekend worden gemaakt.

Reacties (3)
08-08-2013, 11:59 door Anoniem
Link moet www. voor anders werkt die niet.

https://bigbrotherawards.nl/

https://www.bigbrotherawards.nl/
08-08-2013, 13:35 door Mysterio
Door Anoniem: Link moet www. voor anders werkt die niet.

https://bigbrotherawards.nl/

https://www.bigbrotherawards.nl/
Bij mij doet hij het gewoon hoor. Het stemmen duurde alleen ellendig lang.
09-08-2013, 09:31 door Anoniem
link werkt gewoon, maar dat zal wel aan mijn ipad liggen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.