Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Jurisdictie Politie NL bij tappen in het buitenland

08-08-2013, 22:40 door Anoniem, 3 reacties
Mijn vraag luidt alsvolgt: mag de NLse politie een (NLse)pc hacken en/of aftappen die zich in het buitenland bevindt,ook als die gebruik maakt van en buitenlandse internetprovider (bijv.adsl)? Hebben ze daar wel of geen toestemming van het betreffende buitenland nodig,of moeten ze in elk geval de autoriteiten in dat land in kennis stellen,of hoe zit dat?
Reacties (3)
11-08-2013, 11:13 door Anoniem
Helemaal niemand die hier iets over kan vertellen? Mischien een jurist?
13-08-2013, 07:55 door Overcome
Door Anoniem: Helemaal niemand die hier iets over kan vertellen? Mischien een jurist?

Ik weet wettelijk gezien niet hoe de verschillende landen hier mee om gaan. Wat ik wel weet is dat het ontbreken van een antwoord op je vraag hoogstwaarschijnlijk ook ligt aan het feit dat forum posts na de interface upgrade niet meer op de voorpagina staan. Ik merk aan mezelf dat ik nu alleen nog de headlines doorneem en niet meer de moeite neem om de forum posts te bekijken. Vervelend voor je. Hopelijk word je elders geholpen.
13-08-2013, 11:36 door Mysterio
Ik snap je vraag ook niet helemaal. De Nederlandse Politie geeft je ook geen boete als je in Duitsland te hard rijdt.

De discussie was eerder of dat de Nederlandse Politie bij het terughacken zich moet beperken tot systemen die zich in Nederland bevinden en of de Politie in staat zou zijn om dat onderscheid te maken. Wat lastig is omdat bijvoorbeeld een botnet lang niet altijd nationaal is.

Echter zou de Politie samenwerken met bijvoorbeeld Interpol of met de Politie van de landen in kwestie, dan kom je al een stuk verder.

Aftappen vind plaats in Nederland, over het Nederlandse 'lijntje'. Geen problemen daar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.