image

Lulzsec-hacker krijgt jaar cel wegens Sonyhack

vrijdag 9 augustus 2013, 12:04 door Redactie, 4 reacties

Een lid van het hackerscollectief LulzSec is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar wegens zijn betrokkenheid bij het hacken van Sony Pictures, waardoor uiteindelijk de gegevens van 138.000 mensen online verschenen. Daarnaast moet de 21-jarige Raynaldo Rivera dertien maanden huisarrest uitzitten, een taakstraf van 1000 uur uitvoeren en een schadevergoeding van ruim 600.000 dollar betalen, zo laat het Amerikaanse Ministerie van Justitie weten.

Rivera, ook bekend onder het pseudoniem Neuron, bekende dat hij in oktober 2011 middels via een eenvoudige SQL-injectieaanval toegang tot de database van Sony Pictures had gekregen. "Eén van de oudste en meest voorkomende beveiligingslekken, zoals we nu zouden moeten weten. Waarom stel je zoveel vertrouwen in een bedrijf dat zichzelf voor zulke eenvoudige aanvallen blootstelt", zo lieten de hackers destijds weten.

Gerekruteerd

Eerder werd in deze zaak al Cody Andrew Kretsinger tot dezelfde straffen als Rivera veroordeeld. De twee LulzSec-hackers studeerden samen aan de Universiteit van Advancing Technology in Tempe, Arizona. Kretsinger sloot zich eerst bij LulzSec aan, waarna hij Rivera vroeg om zich ook aan te sluiten.

Reacties (4)
09-08-2013, 12:26 door Anoniem
En wat is de straf voor Sony om zo nalatig te zijn dat vertrouwelijke gegevens op straat komen te liggen? Of wordt Sony nu beloont met een schadevergoeding voor het feit dat Sony nalatig is geweest?
Deze kerel is dus voor het leven gestraft voor een daad die gewoon stom is, hacken prima maar alles op straat plempen was dom. Maar er zijn geen dode of gewonden gevallen. 600 000 dollar is enorme hoeveelheid geld, zijn carriere naar de maan.
09-08-2013, 14:41 door Anoniem
Door Anoniem:600 000 dollar is enorme hoeveelheid geld, zijn carriere naar de maan.

Carrière naar de maan en gegarandeerd terug in de illegaliteit, want met zo'n studies en dit verleden kan je wel vergeten dat je nog in een IT bedrijf met aanzien kan/mag werken.
De Hackers, met veroordeling, die het achteraf maken in de security wereld kan je op 2 handen tellen.
09-08-2013, 14:49 door Anoniem
Door Anoniem: En wat is de straf voor Sony om zo nalatig te zijn dat vertrouwelijke gegevens op straat komen te liggen? Of wordt Sony nu beloont met een schadevergoeding voor het feit dat Sony nalatig is geweest?
Deze kerel is dus voor het leven gestraft voor een daad die gewoon stom is, hacken prima maar alles op straat plempen was dom. Maar er zijn geen dode of gewonden gevallen. 600 000 dollar is enorme hoeveelheid geld, zijn carriere naar de maan.
Wat mij betreft kan je dat niet treffender hebben geformuleerd.
09-08-2013, 19:21 door Anoniem
Puur bangmakerij, een soort van boegbeeld. Jammer dat hij het slachtoffer is
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.