image

Hacker claimt inbraak bij Chinees defensiebedrijf

donderdag 5 april 2012, 16:13 door Redactie, 2 reacties

Een hacker met het alias "Hardcore Charle" beweert bij een Chinees defensiebedrijf te hebben ingebroken en allerlei vertrouwelijke informatie te hebben buitgemaakt. In een bericht op Pastebin.com claimt de hacker de inbraak bij het in Beijing gebaseerde China National Import & Export Corp (CEIEC).

Naast de aankondiging staat er een link vermeld naar een bestand van 277MB, waarin documenten over Amerikaanse transportgegevens en interne zaken staan vermeld. De authenticiteit van de documenten is nog niet bevestigd. Tevens zou dit slechts het eerste deel van de gestolen gegevens zijn, aangezien de volledige collectie ruim 2GB groot is.

Oorlog
Tegenover persbureau Reuters laat Charle weten dat hij met anderen heeft samengewerkt om de e-mailwachtwoorden te kraken waardoor hij uiteindelijk toegang tot het bedrijfsnetwerk kon krijgen.

Naar eigen zeggen is de hack niet politiek gemotiveerd, maar maakt hij zich zorgen over het feit dat het Chinese bedrijf toegang tot informatie over de Amerikaanse oorlog in Afghanistan heeft. Iets wat in sommige documenten wordt vermeld.

Reacties (2)
06-04-2012, 09:56 door Anoniem
Haha. Hack the cracker.
06-04-2012, 22:43 door Cybercrimepreventie.com
Nr66, BabiPangang
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.