image

ZTE gaat Firefox smartphone op eBay verkopen

maandag 12 augustus 2013, 10:48 door Redactie, 0 reacties

De Chinese smartphonefabrikant ZTE gaat deze week beginnen met de verkoop van een Firefox smartphone via eBay, zodat meer consumenten toegang tot het toestel kunnen krijgen. Tot nu toe waren de Firefox smartphones, die op Firefox OS draaien, alleen in bepaalde landen verkrijgbaar. Zo zijn de toestellen onder andere in Polen en Spanje te verkrijgen.

De ZTE Open Firefox OS smartphone zal via de Amerikaanse en Britse ZTE eBaywinkels worden aangeboden. Er zijn geen lokale apps of features op geïnstalleerd, omdat de toestellen unlocked zijn. De apparaten zijn voornamelijk gericht op ontwikkelaars en "early adopters". Doordat het om "open markt apparaten" gaat, zijn ze niet voor specifieke netwerken geoptimaliseerd, aldus Mozilla.

Features

Het toestel kost 60 Britse pond, wat omgerekend zo'n 70 euro is, en biedt alle opties die van een smartphone worden verwacht, zoals een camera, messaging en e-mail. Daarnaast is er een ingebouwde integratie met Facebook en Twitter, bevat het locatiegebaseerde diensten zoals Nokia HERE mappen en de Firefox browser en Firefox marktplaats. Vanaf aanstaande vrijdag kan er op de toestellen geboden worden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.