image

1200 Chinezen gepakt wegens handel in ID-gegevens

maandag 12 augustus 2013, 11:02 door Redactie, 3 reacties

In China zijn meer dan 1200 mensen aangehouden op verdenking van de handel in persoonsgegevens. Volgens een verklaring van het Ministerie van Openbare Veiligheid zijn er bij de actie 468 bendes opgerold. Door de aanhoudingen zijn 1327 zaken waarbij persoonlijke informatie werd verhandeld opgelost en nam de politie meer dan 700 miljoen persoonsgegevens in beslag.

Ook een grote hoeveelheid computers, harde schijven en trackingapparaten die de bendes gebruikten om persoonsgegevens te verkopen werden tijdens de campagne in beslag genomen. Begin april ontdekte de Chinese politie dat een bende persoonlijke informatie op het internet aanbood.

De bende deed dit via bedrijven die in meer dan 20 provinciale en stedelijke regio's actief waren. De Chinese autoriteiten hebben sinds 2012 drie nationale campagnes gestart om de handel in persoonsgegevens te stoppen.

Update 13:35

Het persbericht van het Chinese Ministerie van Openbare Veiligheid bevat niet veel meer details dan de berichten in de Chinese staatsmedia, maar heeft het onder andere over verschillende soorten persoonlijke informatie van burgers. Daarbij wordt het getal van 700 miljoen persoonsgegevens genoemd, maar wat hieronder valt wordt niet gemeld.

De informatie zou door de bendes zijn doorverkocht of gebruikt. Wat betreft de in beslag genomen apparatuur gaat het om "afluisteren of geheime fotografie, tracking en andere speciale apparatuur", maar wederom blijven details achterwege.

Reacties (3)
12-08-2013, 12:29 door Anoniem
1213/468=~2.9 personen per bende. En wat is "700 million pieces of personal information"? Hebben ze iedere voor- en achternaam, iedere straat: en stad: regel apart geteld? Hoeveel unieke mensen ging het hier nou helemaal om?

Dat is best belangrijk want de implicatie is dat gewoon meer dan de helft van alle identiteiten in China zijn gecompromiteerd. Er wonen daar "maar" 1350 miljoen mensen ofzo. Iedere tweede persoon door iemand anders geimpersoneerd? Lijkt me sterk. En wat zijn die "trackingapparaten" dan? Kom op zeg, vertel eens iets in plaats van interessant te doen met opgepufte leegheden. Journalistiek hoort echt meer te zijn dan simpelweg staatspropaganda over te pennen.
12-08-2013, 13:18 door Anoniem
Door Anoniem: 1213/468=~2.9 personen per bende. En wat is "700 million pieces of personal information"? Hebben ze iedere voor- en achternaam, iedere straat: en stad: regel apart geteld? Hoeveel unieke mensen ging het hier nou helemaal om?

Het zijn 1213 mensen aangehouden voor 1327 zaken. Dat is dus gewoon steeds 1 valse ID per persoon. Een enkeling had er misschien twee.

Peter
12-08-2013, 17:27 door Anoniem
Goed,in China kan je dat wel verwachten die gene die in ID gegevenshandelde was zeker een ex veiligeidsdienstlid.
Kan niet missen want in China mag men veel niet,culutureel wordt men daar de mond gesnoerd,ook politiek daar mogen burgers niet over praten,althans dat wel maar geen polieke meningsverschillen dat mag dan weer niet geopenbaard worden.
Alleen de Chinese staat mag dingen naar buiten brengen op politiek gebied op de staats tv radio of kranten.
Zo gaat het daar.
Het lijkt allemaal zo democratisch daar,tegen jointventures doen ze niet moeilijk omdat ze daar in China rijk mee worden met buitenlandse bedrijven.
Dus juicht de Chinese staat dat toe.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.