image

Microsoft lanceert Windows 8.1 op 18 oktober

woensdag 14 augustus 2013, 15:27 door Redactie, 2 reacties

Over iets meer dan twee maanden zal Microsoft Windows 8.1 lanceren, de eerste grote update voor het nieuwe besturingssysteem. Het gaat om een gratis update die vanaf 18 oktober van dit jaar via de Windows Store te downloaden is, via winkels verkrijgbaar zal zijn en vooraf op nieuwe computers zal worden geïnstalleerd. Windows 8.1 bevat onder andere Internet Explorer 11.

Daarnaast is de biometrische authenticatie verbeterd, waardoor gebruikers met hun vingerafdruk kunnen inloggen. Dat geldt niet alleen voor het apparaat, maar ook voor websites en in-app gebruikersaccount controles. Een andere belangrijke toevoeging is "pervasive device encryption". Deze optie is beschikbaar op alle toestellen die InstantGo ondersteunen, wat volgens Microsoft de meeste apparaten zijn. Hierdoor zal encryptie automatisch zijn ingeschakeld.

Datavernietiging

Voor bedrijven die Windows 8.1 gebruiken is er een Remote Data Removal optie, waarmee een IT-afdeling op afstand bedrijfsgegevens kan wissen, zonder dat dit invloed op privégegevens heeft. Microsoft liet eerder al weten dat ook de ingebouwde virusscanner Windows Defender is verbeterd. Daardoor zou het programma beter in staat moeten zijn om malware te detecteren.

Reacties (2)
15-08-2013, 02:00 door Anoniem
Best grappig. 8.1 <> 1.8 <> 18 <> 18 oktober
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.