image

Microsoft maakt Windows app van beveiligingsrapport

donderdag 15 augustus 2013, 12:10 door Redactie, 0 reacties

Elk half jaar publiceert Microsoft het Security Intelligence Report (SIR), een uitgebreid beveiligingsrapport van meer dan 800 pagina's over de dreigingen waar Windowsgebruikers mee te maken hebben gekregen. Zo wordt er naar de meest actieve malware gekeken, specifieke dreigingen per land, aangevallen beveiligingslekken in populaire software en andere actuele dreigingen.

De softwaregigant baseert zich onder ander op cijfers die het via de gratis Malicious Software Removal Tool (MSRT) verzamelt Deze tool is standaard onderdeel van Windows en wordt elke maand met een nieuwe update bijgewerkt om veel voorkomende malware te detecteren.

Toegankelijk

Om de inhoud van de laatste editie van het rapport toegankelijker te maken is er nu een aparte Windows app voor de desktop verschenen, waarmee gebruikers kunnen zoeken en eenvoudig de statistieken per land kunnen opvragen. Ook is er een "opslaan als" functionaliteit, zodat gebruikers de informatie uit het SIR voor hun eigen presentaties en rapporten kunnen gebruiken.

De Microsoft Security Intelligence Report desktop applicatie werkt zowel op Windows 7 als windows 8 en is via deze pagina te downloaden.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.