image

Nederland verspreidt 12% alle malware

donderdag 15 augustus 2013, 15:21 door Redactie, 0 reacties

Nederland staat nog altijd in de top van landen waar de online infrastructuur wordt gebruikt om malware te verspreiden. Volgens het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab bevindt 12% van alle websites en servers die in het tweede kwartaal van dit jaar malware verspreidden zich in Nederland. Daarmee zakt Nederland een plek ten opzichte van het eerste kwartaal.

De grootste verspreider van malware is nog altijd de Verenigde Staten (24,4%), gevolgd door Rusland (20,7%), Duitsland (14,5) en Nederland (12,1%). Drie maanden eerder was dat voor Nederland nog 14,4%. Ook de virusbestrijder merkt de kleine verschuiving op. "Het aantal landen met het grootste aantal kwaadaardige hostingdiensten is nauwelijks veranderd ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar."

Infecties

Nederlandse servers mogen dan veel worden gebruikt voor het verspreiden van malware, Nederlandse internetgebruikers hebben daar weinig last van. Bij ruim 14% van de Nederlandse gebruikers van Kaspersky werd een online dreiging geblokkeerd. In Vietnam gaat het om 60% van de gebruikers.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.