image

Miss Teen USA afgeperst na gehackte webcam

donderdag 15 augustus 2013, 15:56 door Redactie, 2 reacties

De huidige Miss Teen USA is een aantal maanden voor haar verkiezing het slachtoffer van afpersing geworden nadat iemand haar computer had gehackt. De 19-jarige Cassidy Wolf doet nu haar verhaal om anderen voor het gevaar van cybercrime te waarschuwen. De tiener ontdekte dat er iets mis was toen ze opeens een melding van Facebook kreeg dat iemand vanuit een andere staat op haar account had geprobeerd in te loggen.

Vervolgens kreeg ze een e-mail van een onbekende die beweerde foto's te bezitten die via haar webcam waren gemaakt. Als ze niet aan de eisen van de afperser voldeed, zouden de foto's worden gepubliceerd. Wat ze moest doen is niet bekend, aangezien het politieonderzoek naar de afpersing nog loopt.

Advies

"Ik had niet door dat iemand me via mijn webcam aan het bekijken was. Het licht op de camera ging niet aan, dus ik had geen idee", zo laat ze tegenover Today.com weten. Wolf waarschuwt nu anderen voor hun beveiliging en geeft advies over zaken als het kiezen van sterke wachtwoorden, het verwijderen van de surfgeschiedenis en het afplakken van de webcam."

Reacties (2)
16-08-2013, 08:46 door Anoniem
Naar mijn bescheiden mening kan het "iedereen" overkomen zolang je hardware matig geen invloed kunt uitoefenen op de invoer apparaten. Met andere woorden, systemen met geïntegreerde webcam en microfoons zijn een risico.
Gezien mijn werkterrein heb ik een notebook zonder webcam, policy bij veel bedrijven waar ik kom, dus daar hoef ik me niet heel druk om te maken. Een microfoon zit er wel in en is niet hardwarematig uit te schakelen zonder dat de garantie vervalt.

Ik zou het een goede ontwikkeling vinden als ieder systeem van een een eenvoudige hardware schakelaar werd voorzien waarlangs het risico beperkt kan worden. Nu kun je er als gebruiker maar beperkt invloed op uitoefenen...
18-08-2013, 06:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.