image

Man wegens grootschalige internetoplichting opgepakt

vrijdag 16 augustus 2013, 12:16 door Redactie, 2 reacties

De politie heeft een 33-jarige man uit Berlicum aangehouden die ervan wordt verdacht op grote schaal mensen via internet te hebben opgelicht. De man bood met name via de veilingsite Marktplaats goederen te koop aan, voornamelijk auto-onderdelen. Mensen bestelden vanuit het hele land goederen bij de verdachte en betaalden vooraf.

Uit onderzoek is echter gebleken dat hij deze goederen nagenoeg nooit heeft geleverd. De politie draagt inmiddels kennis van ruim 160 gevallen van vergelijkbare, vermoedelijke oplichtingszaken waarmee de man uit Berlicum waarschijnlijk in verband te brengen is.

Slachtoffers

Al deze feiten, die sinds mei 2012 werden gepleegd, zijn vanuit het land verzameld en gebundeld. Totaal werden de slachtoffers voor ongeveer 25.000 euro benadeeld. De Bossche recherche doet verder onderzoek. De aangehouden Berlicummer is in verzekering gesteld en is gisteren aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Reacties (2)
16-08-2013, 16:02 door Anoniem
Marktplaats heeft toch een mechanisme hoe betrouwbaar de persoon is? Als ik opgelicht ben, dan geef ik dat aan en doe gelijk aangifte. Op zo'n manier hoeven anderen niet de dupe te worden.
18-08-2013, 12:01 door Anoniem
@anoniem 16-08-2013 16:02
Als hij voor alle 160 een ander account heeft gebruikt met een ander IP-adres en een ander e-mail adres (wat niet eens zo veel moeite kost), heeft hij het lang genoeg kunnen doen om het marktplaats systeem te omzeilen. Het is alleen moeilijker om aan zoveel unieke rekeningnummers te komen, op basis daarvan zijn de aangiften ook gebruikt en daardoor is de man opgepakt.

Oftewel: de man is een beginneling.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.