image

Smartphonedief snelt gepakt dankzij tracking app

vrijdag 16 augustus 2013, 12:27 door Redactie, 2 reacties

De Utrechtse politie heeft in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 augustus een smartphonedief snel kunnen aanhouden dankzij een tracking app die de eigenaar had geïnstalleerd. Agenten van het UIT-team werden door horecabezoekers aangesproken dat één van hen was bestolen van zijn smartphone.

Doordat zijn smartphone was voorzien van een tracking app kon een andere bezoeker exact zien waar het mobieltje zich bevond. De agenten lieten de getuige instappen waarna, met behulp van de tracking app, de dieven steeds dichterbij kwamen.

Smartphones

Uiteindelijk werd een man op een scooter aan de kant gezet. Het signaal stopte ook direct en wees de precieze locatie van de staande gehouden scooter aan, aldus de politie. Er volgde nader onderzoek waarbij de bewuste smartphone bij de 22-jarige Utrechtse scooterrijder werd aangetroffen.

Bij de man werden nog twee gestolen smartphones aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en de smartphones in beslag genomen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Reacties (2)
16-08-2013, 15:23 door Whoops - Bijgewerkt: 16-08-2013, 15:23
Fijn dat de politie adequaat heeft opgetreden!

Dit soort zaken doen me altijd denken aan die iMac van GeenStijl:
Dagenlang bekend waar het ding stond, maar de politie...
16-08-2013, 21:45 door schele
Wauw politie, dat komt ooit nog eens helemaal goed. Met de smart phones toch... de dief zelf is morgen weer vrij uiteraard.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.