image

Windows 7 update veroorzaakt Blue Screen of Death

vrijdag 16 augustus 2013, 17:10 door Redactie, 23 reacties

De Windows updates die Microsoft deze week uitbracht blijken bij tal van gebruikers voor problemen te hebben gezorgd. Als eerste waren er problemen met de beveiligingsupdate voor Exchange Server 2013, MS13-061, die door de softwaregigant werd teruggetrokken. In een openhartige blogposting erkende Microsoft dat de update niet goed was getest en beloofde beterschap.

De problemen voor zowel Microsoft als Windowsgebruikers waren daarmee niet voorbij. MS13-066, die een probleem in de Active Directory Federation Services (AD FS) verhielp waardoor een aanvaller op het bedrijfsnetwerk kon inloggen, werd ook door Microsoft teruggetrokken.

De update veroorzaakte een probleem waardoor de AD FS kon stoppen met werken. Uiteindelijk werden de updates deels weer vrijgegeven toen bekend werd dat het probleem alleen bij AD FS 2.0 speelde en niet bij AD FS 1.x en AD FS 2.1. Voor deze laatste twee versies zijn de updates weer beschikbaar.

Blue Screen of Death

Een ander probleem wordt door MS13-063 veroorzaakt, een update die verschillende kwetsbaarheden in de Windowskernel oploste. Deze update zorgde bij verschillende gebruikers voor een Blue Screen of Death (BSOD). Ook Microsoft erkent dat de update voor problemen bij sommige games kan zorgen, waaronder de Rift en Defiance. Het verschijnen van een BSOD wordt echter niet genoemd.

Op het forum van Microsoft en andere websites klagen echter verschillende gebruikers over de gevolgen van de update. "Tot nu toe heb ik zo'n 15 klanten gehad die hetzelfde probleem hadden. Na installatie van de update KB2859537 kunnen ze geen programma's openen of installeren."

Ook melden verschillende gebruikers dat er na de installatie van de update wel degelijk een BSOD verschijnt. Vanwege het probleem worden Windowsgebruikers zelfs op YouTube gewaarschuwd om de update te vermijden.

Reacties (23)
16-08-2013, 17:43 door Anoniem
Dat hebben we natuurlijk eerder gehad (bij Windows XP) en toen betrof het een rootkit.
16-08-2013, 17:48 door johanw
Alweer! Je zou bijna gaan denken dat ze windows 7 opzettelijk aan het kapotmaken zijn om mensen naar dat gedrocht van een windows 8 te dwingen.
16-08-2013, 18:55 door Anoniem
Bij Vista heb ik dit voor mijn werk vaak genoeg meegemaakt, je zou er inderdaad bijna wat van denken. Restore point opzoeken en automatische updates afzetten werkt het beste.
16-08-2013, 19:44 door MI-10 - Bijgewerkt: 16-08-2013, 20:00
Het is van hieruit moeilijk te beoordelen wat mensen nog meer gedaan (of niet gedaan) hebben met hun computer, maar Windows-7 werkt hier perfect en zonder BSOD. Vraag me wel af waar deze melding vandaan komt. Ook is het verwonderlijk dat er nu 'waarschuwingen' opduiken om de patch niet te installeren. Mijn vraag is dan van welke bron dat afkomstig is, en wie precies belang heeft om gebruikers geen patch te laten downloaden.

TIP: Herstel eens je computer met een clean install. Daarna alle patches ophalen. Dit blijkt goed te werken tegen BSOD's (zo is de ervaring).
16-08-2013, 19:48 door MI-10 - Bijgewerkt: 16-08-2013, 20:14
Door Anoniem: Dat hebben we natuurlijk eerder gehad (bij Windows XP) en toen betrof het een rootkit.
Eh ja, daar noem je iets. Daarom is het verstandig een volledig herstel van je computer te overwegen. De BSOD's verdwijnen dan.

Wat verder opvalt in de fora over dit probleem is dat er sprake kan zijn van een veel gecompliceerder probleem bij gebruikers (heeft men andere anti-virus oplossingen wel volledig van het systeem verwijderd bijvoorbeeld, en is er sprake van een Windows upgrade of niet).
16-08-2013, 21:03 door Anoniem
Wat word ik al Linux gebruiker toch vrolijk als ik deze berichten lees zeg. :)
16-08-2013, 22:00 door TD-er
Had ik van de week ook op mijn werk-PC. Maar toen was de schade eigenlijk beperkt tot 1x een BSOD tijdens booten na update en daarna niet meer.
Dus in mijn geval een keer binnenmonds vloeken en me verslikken in een slok koffie. Wat dat betreft dus niet zo'n heel erg vervelende update. Die hebben we wel eens erger gehad. (complete restore vanaf netwerk van maanden oude systeem-backup)
16-08-2013, 22:03 door Anoniem
dat was de vorige maand ook al het geval. Test die updates dan ook eens Goed MS. ik heb er gelukig geen last van;
16-08-2013, 23:08 door MI-10 - Bijgewerkt: 16-08-2013, 23:23
Door Anoniem: Wat word ik al Linux gebruiker toch vrolijk als ik deze berichten lees zeg. :)
Hoewel ik zelf ook Linux gebruik, is enige tijd geleden 3x na een update het hele Linux OS gecrasht waardoor herinstallatie nodig was. Reden: een aantal updates waren niet goed uitgetest. Dus zo vrolijk werd ik daar ook niet van.
16-08-2013, 23:17 door Anoniem
Door Anoniem:...automatische updates afzetten werkt het beste.

Ik maak van iedere Win-PC een backup met het gratis EASEUS backup programma. Ik download de updates maar bepaal zelf of ik ze installeer. Blijkt nu een gouden tip, niewaar?
16-08-2013, 23:28 door cyberpunk - Bijgewerkt: 17-08-2013, 14:21
Door Anoniem: Wat word ik al Linux gebruiker toch vrolijk als ik deze berichten lees zeg. :)

Onlangs Xubuntu 13.04 geïnstalleerd, omdat Lubuntu 12.04 niet meer wou opstarten. Het regende gewoon fouten. Dus heb ik maar Xubuntu 12.04.2 geïnstalleerd, want Lubuntu 12.04 heeft geen LTS. Neen, geef mij dan toch maar liever W7 HP x64 SP1...
16-08-2013, 23:38 door Anoniem
Door cyberpunk:
Door Anoniem: Wat word ik al Linux gebruiker toch vrolijk als ik deze berichten lees zeg. :)

Onlangs Xubuntu 13.04 geïnstalleerd, omdat Lubuntu 12.04 niet meer wou opstarten. Het regende gewoon fouten. Dus heb ik maar Xubuntu 12.04.2 geïnstalleerd, want Lubuntu 12.04 heeft geen ESR. Neen, geef mij dan toch maar liever W7 HP x64 SP1...

Het is ook niet goed van die Linuxgebruiker om zo te reageren.
Maar om je de waarheid te zeggen : Ik nooit weer Windows op mijn PC.
Ook een Linux gebruiker.
17-08-2013, 00:12 door Anoniem
Windows 7 werkt aardig mist je regelmatig onderhoud uitvoert ( geldt trouwens voor alle Microsoft software)
Windows XP heeft zijn beste tijd gehad,
Windows 8 veel te omslachtig voor desktop en laptop computers.

Linux MINT altijd goed!
17-08-2013, 01:01 door Anoniem
Door johanw: Alweer! Je zou bijna gaan denken dat ze windows 7 opzettelijk aan het kapotmaken zijn om mensen naar dat gedrocht van een windows 8 te dwingen.
haha dèjá vu?
17-08-2013, 05:22 door Anoniem
Mijn Vista-PC deed even moeilijk na het updaten/herstarten (bureaublad was ontdaan van alle franje), echter na een tweede herstart ziet mijn bureaublad er (weer) normaal uit en alles werkt weer als vanouds.
Twee van mijn andere pc's met Windows 8 zijn ge-updated zijn zonder noemenswaardige problemen.
Drie Windows 7 pc's die ik beheer op een werkplek blijken ook vlekkeloos te werken. Het duurde wel een flinke tijd en ben er een hele dag aan kwijt. Geduld is een schone zaak. Gelukkig geen enkel probleem. Windows-8 is het snelst!
17-08-2013, 08:37 door Anoniem
Door MI-10:
Door Anoniem: Wat word ik al Linux gebruiker toch vrolijk als ik deze berichten lees zeg. :)
Hoewel ik zelf ook Linux gebruik, is enige tijd geleden 3x na een update het hele Linux OS gecrasht waardoor herinstallatie nodig was. Reden: een aantal updates waren niet goed uitgetest. Dus zo vrolijk werd ik daar ook niet van.
wtf is 'Linux OS'?
Over welke distibutie heb je het? Da's best wel belangrijk hier nl.
Ik gebruik Slackware linux, geen problemen hier.
17-08-2013, 11:25 door Anoniem
Door Anoniem:
Door MI-10:
Door Anoniem: Wat word ik al Linux gebruiker toch vrolijk als ik deze berichten lees zeg. :)
Hoewel ik zelf ook Linux gebruik, is enige tijd geleden 3x na een update het hele Linux OS gecrasht waardoor herinstallatie nodig was. Reden: een aantal updates waren niet goed uitgetest. Dus zo vrolijk werd ik daar ook niet van.
wtf is 'Linux OS'?
Over welke distibutie heb je het? Da's best wel belangrijk hier nl.
Ik gebruik Slackware linux, geen problemen hier.

Ik heb wel eens een crash gehad met linux, en dat was met Debian unstable(sid), kon ik ook alles weer opnieuw installeren.
Ik ben toen overgestapt op Debian(testing), nooit weer problemen gehad.
Linux draait nu 6 jaar tot volle tevredenheid op mijn pc !
Wat een groot nadeel is van Linux ,dat er zo verschrikkelijk veel distributies zijn.
Als je je met linux gaat bezighouden is het beter om je te beperken tot de grotere distro's(Debian,Slackware,Ubuntu,Suse en nog een paar).
17-08-2013, 18:11 door Anoniem
Door Anoniem:Wat een groot nadeel is van Linux ,dat er zo verschrikkelijk veel distributies zijn.
Wat een groot nadeel is van auto's, dat er zo verschrikkelijk veel modellen zijn.
Wat een groot nadeel is van wasmachines, dat er zo verschrikkelijk veel modellen zijn.
Wat een groot nadeel is van koffie, dat er zo verschrikkelijk veel smaken zijn.
Wat een groot nadeel is van televisies, dat er zo verschrikkelijk veel modellen zijn.
Wat een groot nadeel is van schoenen, dat er zo verschrikkelijk veel modellen zijn.
Wat een groot nadeel is van shampoo, dat er zo verschrikkelijk veel varianten zijn.
Wat een groot nadeel is van fietsen, dat er zo verschrikkelijk veel modellen zijn.
...

Of toch niet? Ik hoor niemand over teveel keuzemogelijkheden klagen bij al die andere zaken, mensen lijken er heel massaal heel goed mee overweg te kunnen. Behalve bij Linux, dan wordt opeens tot vervelens toe gedaan alsof mensen geen keuzes kunnen maken. Het lijkt me duidelijk dat mensen dat wel degelijk kunnen, dus wat er ook aan de hand is, veel keuzemogelijkheden vormen op zich het probleem niet.

Wat dan wel? Ik pretendeer niet het ware inzicht te hebben, maar ik vermoed het volgende. Mensen zijn massaal een behoorlijke monocultuur gewend op het gebied van besturingssystemen, waarbij ze continu is ingepeperd door de leveranciers dat je geen kennis van zaken nodig hebt. Geen wonder dat veel mensen totaal geen grip hebben op hoe ze eigenlijk zouden moeten kiezen tussen varianten. Computers, met besturingssystemen en software, zijn complexe dingen. Een meerderheid van de mensen vooral dingen "begrijpt" in termen van hoe de directe interacties werken, wat ze kunnen zien en aanraken, en niet in termen van hoe dat uiteindelijk wordt afgehandeld. Ik merk dat ontzettend veel mensen het onderscheid tussen functie en vorm niet weten te maken. Dan is het lastig om verschillen op een voor hun niet zo herkenbaar niveau uit te leggen (ook omdat ze, zoals gezegd, geconditioneerd zijn om moeten nadenken daarover als een slecht teken te zien).
17-08-2013, 21:53 door Anoniem
Hoewel ik zelf ook Linux gebruik, is enige tijd geleden 3x na een update het hele Linux OS gecrasht waardoor herinstallatie nodig was. Reden: een aantal updates waren niet goed uitgetest. Dus zo vrolijk werd ik daar ook niet van.

Jij bent geen Linux gebruiker, een echte Linux gebruiker heeft het niet over een Linux OS.
19-08-2013, 11:11 door Killjoy
Door johanw: Alweer! Je zou bijna gaan denken dat ze windows 7 opzettelijk aan het kapotmaken zijn om mensen naar dat gedrocht van een windows 8 te dwingen.
Valt wel mee hoor met dat gedrocht, alles draait wat ik heb en direct heb ik classicshell geinstalleerd om een goed werkende startmenu te krijgen. Ik heb 0 klachten.
19-08-2013, 11:20 door Mysterio
Door Anoniem:
Hoewel ik zelf ook Linux gebruik, is enige tijd geleden 3x na een update het hele Linux OS gecrasht waardoor herinstallatie nodig was. Reden: een aantal updates waren niet goed uitgetest. Dus zo vrolijk werd ik daar ook niet van.

Jij bent geen Linux gebruiker, een echte Linux gebruiker heeft het niet over een Linux OS.
Wacht maar tot Linux populair wordt onder 'normale' computergebruikers. Of gaan de 'echte' Linux gebruikers dan een eigen clubje oprichten? Kun je fijn in je jargon blijven.

OT: thuis hebben we geen problemen met de updates. Op den zaak wordt er heftig getest maar lijkt het zoverre ook geen problemen te geven. Het is altijd lastig tijdens de vakantieperiode om voldoende te kunnen testen. Wel sneu dat Microsoft daar niet echt bij helpt door zelf niet goed te testen.
19-08-2013, 18:57 door Biker
Ben blij dat jullie het ook hebben dacht dat de pc stuk was
19-08-2013, 19:56 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 20-08-2013, 02:36
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.