image

Slordigheid personeel oorzaak meeste datalekken

vrijdag 16 augustus 2013, 16:05 door Redactie, 3 reacties

Een bank die salarisstroken en bankafschriften naar een verkeerd nummer faxt of een agent die bijlagen met de cupmaat van agentes doorstuurt zijn slechts enkele voorbeelden waarbij slordigheid van personeel de oorzaak van een datalek is.

En dit zijn geen uitzonderingen, aangezien meer dan de helft van alle incidenten die de Britse Information Commissioner’s Office (ICO) in het eerste kwartaal van dit jaar onderzocht zijn toe te schrijven aan slordigheid. In totaal werden er in deze periode 335 incidenten gemeld. Meer dan de helft viel in de categorie "per ongeluk bekendgemaakt".

Zorgsector

"Het omvat alles van e-mails die naar de verkeerde mensen zijn gestuurd tot informatie die ten onrechte aan WOB-verzoeken was toevoegd, maar samengevat kan het worden omschreven als onzorgvuldigheid", stelt Sally-Anne Poole, Enforcement Group Manager bij de ICO. De meeste incidenten deden zich voor in de zorgsector en bij de lokale overheid.

Image

Reacties (3)
16-08-2013, 17:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-08-2013, 21:36 door schele
Blijft natuurlijk nog de vraag: hoeveel duizenden incidenten vinden hun weg niet naar de ICO?

Heerlijk moet dat zijn, als DPA mogen acteren die nog echt tanden heeft om te bijten ipv de papieren tijgers in groot deel van de rest van Europa.
17-08-2013, 08:55 door Anoniem
Ben ik de enige die schrikt van "Lost or stolen hardware"?

Wat voor hardware dan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.