image

Programmeerfout kost webwinkel 1 miljoen euro

donderdag 12 april 2012, 11:45 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten hebben twee mannen bekend ruim een miljoen euro van een webwinkel te hebben gestolen via een programmeerfout. De 29-jarige Andrew Chiu en zijn 37-jarige broer Allen Chiu hadden een plan bedacht om webwinkel Nordstrom.com op te lichten. In 2008 werd de broers al verboden om producten bij de webwinkel te bestellen, omdat ze op grote schaal beweerden dat de goederen nooit waren geleverd.

Toch bleven de broers proberen om producten te bestellen. De twee mannen waren lid van FatWallet, een gemeenschap van online shoppers die via kortingsbonnen en 'cash back' acties bepaalde webwinkels promoot. FatWallet betaalde de broers de 'cash back' beloning voor alle aankopen die ze bij de verschillende webwinkels deden, waaronder Nordstrom.com.

Programmeerfout
In januari 2010 ontdekten de broers dat ze een programmeerfout in het bestelsysteem konden misbruiken door bestellingen te plaatsen die uiteindelijk door Nordstrom werden geblokkeerd. De winkel leverde de goederen niet en ook werd er geen geld van de creditcard afgeschreven. Nordstrom bleef echter wel FatWallet voor de gedane bestellingen compenseren, waardoor de broers nog steeds het geld van de cash back acties kregen. De broers plaatsen voor 17,5 miljoen euro aan bestellingen, waarbij Nordstrom ruim 1 miljoen euro aan cash backs betaalde. Hiervan ging 500.000 euro naar de broers. Inmiddels is de programmeerfout verholpen.

De broers hebben schuld bekend en een "plea deal" met de openbare aanklager gesloten. Hierdoor kunnen ze mogelijk een gevangenisstraf van tussen de 24 en 30 maanden verwachten, maar de rechter kan ook de maximale celstraf van 20 jaar geven.

Reacties (2)
13-04-2012, 00:40 door Anoniem
20 jaar?
Alsjeblieft =/
13-04-2012, 08:03 door Anoniem
eigen schuld van dat bedrijf, anders niks.


Met een abonnement op een web applicatie deep testing service kan je dit voorkomen.
pre-production bij voorkeur maar ook productie webapps kun je opschonen.

Bestaat al jaren, maar wordt veel te weinig ingezet.

had ook al dat geneuzel van lektober voorkomen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.