image

Apple lanceert verwijdertool voor Mac-virus

vrijdag 13 april 2012, 09:35 door Redactie, 0 reacties

Apple heeft een beveiligingsupdate uitgebracht die de meeste varianten van de Flashback-malware kan verwijderen. De malware wist de afgelopen weken 670.000 Macs via verschillende Java-lekken te infecteren. Apple kondigde dinsdag al aan dat het met een verwijdertool zou komen, maar het lijkt erop dat de meeste Mac-gebruikers daarop niet hebben gewacht. Het aantal besmette Macs bedroeg gisteren nog 270.000, wat betekent dat zo'n 400.000 gebruikers de verwijdertools van verschillende anti-virusbedrijven hebben gebruikt.

In tegenstelling tot de anti-virusbedrijven noemt Apple de eigen oplossing een beveiligingsupdate. De update verwijdert niet alleen de Flashback-mlaware, maar configureert de Java web plug-in op zo'n manier, dat het automatisch uitvoeren van Java-applets wordt uitgeschakeld. Gebruikers kunnen het uitvoeren van Java applets weer inschakelen via de Java-instellingen applicaties.

Als de Java web plug-in detecteert dat er al geruime tijd geen applets zijn uitgevoerd, worden Java applets wederom uitgeschakeld. De update is bedoeld voor Mac-gebruikers die Java hebben geïnstalleerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.