image

Gratis Windows-tool voor veilig internetbankieren

vrijdag 13 april 2012, 09:44 door Redactie, 13 reacties

Het Nederlandse anti-virusbedrijf SurfRight heeft een gratis programma aangekondigd dat Windows-gebruikers veilig laat internetbankieren. HitmanPro.Alert, zoals de tool heet, waarschuwt gebruikers wanneer het niet veilig is om op hun online bankrekening in te loggen of creditcardgegevens in te voeren. De waarschuwing verschijnt voordat de vertrouwelijke informatie tussen de browser en de bank of online winkel wordt onderschept door malware in de browser.

Malware zoals banking Trojans kunnen transactiegegevens wijzigen voordat die naar de bank worden gestuurd. HitmanPro.Alert detecteert deze zogenaamde Man-in-the-Browser aanvallen en informeert de gebruiker wanneer belangrijke systeemfuncties zijn omgeleid naar een niet-vertrouwd programma.

Internetbankieren
“Internetbankieren op zich is veilig", aldus Mark Loman, CEO van SurfRight. "Internetbankieren en online winkels forceren het gebruik van SSL zodat op een veilige manier informatie wordt uitgewisseld via het internet. Maar de zwakste schakel is de gebruiker en zijn of haar computer. Ondanks het slotje in de browser kunnen banking Trojans nog steeds informatie stelen en manipuleren."

Volgens Loman is het lastig om nieuwe varianten van dit soort malware direct te detecteren, zelfs met een virusscanner die up-to-date is. De tool die Surfright ontwikkelde heeft hier geen last van en werkt zonder virushandtekeningen. HitmanPro.Alert moet dit kwartaal uitkomen en verschijnt voor alle browsers, waaronder Internet Explorer, Chrome, Firefox en Opera.

Update: het gaat hier niet om een browser plug-in zoals eerder gemeld, maar een losse tool die de browser beschermt

Reacties (13)
13-04-2012, 10:58 door Anoniem
Een gratis tool of betaalde versie ?
13-04-2012, 11:24 door Anoniem
"Het Nederlandse anti-virusbedrijf SurfRight heeft een gratis programma aangekondigd dat Windows-gebruikers veilig laat internetbankieren."

hoe goed moet je kunnen lezen om het te zien?
13-04-2012, 11:24 door Spiff has left the building
Door Redactie: Het Nederlandse anti-virusbedrijf SurfRight heeft een gratis browser plug-in aangekondigd die gebruikers veilig laat internetbankieren.
Is het een equivalent van G Data's "BankGuard" plug-in,
die is geïntegreerd in de G Data producten,
of functioneert het geheel anders?

http://www.gdata.nl/over-g-data/perscentrum/persberichten/news-details/article/2382-g-data-toont-zakelijke-oplossi.html
http://www.security.nl/artikel/40448/Speciale_virusscanner_voor_internetbankieren.html
13-04-2012, 12:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-04-2012, 12:49 door EzMe
De volgende stap is dat malware zich voor gaat doen als dergelijke programma's waardoor Man-in-the-Browser wél weer mogelijk zijn.. Het blijft een kat en muisspel waarbij viriischrijvers altijd voorlopen.
13-04-2012, 12:56 door Anoniem
Het Nederlandse anti-virusbedrijf SurfRight heeft een gratis programma aangekondigd dat Windows-gebruikers veilig laat internetbankieren

Nu nog in het "friesch"
13-04-2012, 13:07 door Anoniem
Door EzMe: De volgende stap is dat malware zich voor gaat doen als dergelijke programma's waardoor Man-in-the-Browser wél weer mogelijk zijn.. Het blijft een kat en muisspel waarbij viriischrijvers altijd voorlopen.
lekker positief ben jij !! lekker makkelijk andermans daden afbranden, moeten ze dan maar helemaal niks meer doen of ontwikkelen?
kom zelf dan met iets ipv commentaar te leveren .
13-04-2012, 13:15 door Anoniem
Door Peter V: Je kunt ook Rapport van Trusteer gebruiken.
Licentie onbeperkt en het gebruik is gratis.
Volgens deze pagina is het niet onbeperkt gratis:
http://consumers.trusteer.com/trusteer-rapport-purchase-license
13-04-2012, 15:41 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Peter V: Je kunt ook Rapport van Trusteer gebruiken.
Licentie onbeperkt en het gebruik is gratis.
Volgens deze pagina is het niet onbeperkt gratis:
http://consumers.trusteer.com/trusteer-rapport-purchase-license

Het is geldig voor 3 adressen zonder license.
Maar daar heb je niets aan want je kunt bij de download (x64 in ieder geval) alleen kiezen uit voorgedefinieerde banken.
En ABN AMRO, ING, Rabobank etc. komen daar niet in voor.
Niet zo'n clever advies dus.
We wachten toch maar op HitmanPro.Alert.
13-04-2012, 17:22 door RichieB
Zoals ik al vermoedde werkt deze detectie op basis van het herkennen van functie hooks in DLLs, zie http://www.heise.de/security/meldung/G-Data-jagt-Banking-Trojaner-1383986.html. Dat is hoe man-in-the-browser malware nu werkt. Op het moment dat deze tools door gebruikers veel worden ingezet (waarom heeft Windows zelf hier geen detectie voor?) zal de malware op een andere manier MITB gaan doen, of deze tools misleiden. Tot die tijd is het een prima oplossing..

Goed onderbouwde uitleg: http://www.youtube.com/watch?v=OmbJiC-u2Uk
13-04-2012, 17:34 door Spiff has left the building
Door RichieB: Zoals ik al vermoedde werkt deze detectie op basis van het herkennen van functie hooks in DLLs, zie http://www.heise.de/security/meldung/G-Data-jagt-Banking-Trojaner-1383986.html
Dank je voor dat artikel over G Data BankGuard.
Maar ik vroeg om 11:24 uur slechts of SurfRight HitmanPro.Alert mogelijk een equivalent van G Data BankGuard is. Want het bovenstaande artikel "Gratis Windows-tool voor veilig internetbankieren" gaat uiteraard over HitmanPro.Alert, niet over BankGuard. Of die producten nou wel of niet vergelijkbaar zijn, daar hebben we nog geen antwoord op gekregen.
17-04-2012, 21:52 door Anoniem
Doet dit hulpprogramma dit mogelijk ook al?

http://www.prevx.com/safebook.asp

Groeten
11-07-2012, 07:04 door Anoniem
zie http://malwaretips.com/Thread-Trusteer-Rapport-easily-bypassed-virtually-useless
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.