image

Nederlandse burger loopt Big Brother Award mis

maandag 19 augustus 2013, 13:58 door Redactie, 1 reacties

Op 29 augustus worden de Big Brother Awards uitgeloofd, maar dit jaar zullen de Nederlandse burger en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven geen beeldje in ontvangst mogen nemen. De Big Brother Award is een jaarlijks terugkerende prijs voor de grootste privacyschenders. Naast de vakjury mocht ook het publiek verschillende kanshebbers nomineren.

Voor de publieksprijs werden Minister Opstelten, inlichtingendiensten NSA en AIVD en betalingsverwerker Equens genomineerd. Op een gedeelde vierde plaats staan drie genomineerden, namelijk Fred Teeven, de Nederlandse overheid en de Nederlandse burger. Twee daarvan zijn al eens winnaar geweest van een Big Brother Award.

Nederlandse burger

Fred Teeven, die vorig jaar nog won wegens het afzwakken van privacywetgeving, werd hier ook dit jaar voor genomineerd. De Nederlandse burger won in 2007 voor een onverschillige houding en desinteresse in haar eigen privacy. Ook dit jaar is de burger hiervoor genomineerd, maar niet vaak genoeg om kans te maken op de publieksprijs.

De Nederlandse overheid, als overkoepelende term, won de Award nog nooit, alhoewel er elk jaar wel een afdeling van de overheid is die de prijs in de wacht sleept. Volgens burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom, dat de awards organiseert, is het belangrijk om te zien dat er onder veel inzenders een gevoel leeft dat de Nederlandse overheid in al zijn geledingen weinig opheeft met de privacy van burgers

.
Reacties (1)
19-08-2013, 15:52 door MI-10 - Bijgewerkt: 19-08-2013, 15:54
De Nederlandse burger won in 2007 voor een onverschillige houding en desinteresse in haar eigen privacy.
Als men inderdaad bedoeld heeft: "de Nederlandse burger", dan zijn ze echt over de schreef gegaan.
De burger die zich namelijk wel zorgen maakt en voorzorgen neemt over zijn privacy, heeft de prijs dus ook gekregen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.