image

China voornaamste bron DDoS-aanvallen

vrijdag 13 april 2012, 14:17 door Redactie, 3 reacties

Eén op de drie DDoS-aanvallen op het internet is afkomstig vanaf Chinese computers. China zou voor zo'n 31% van de aanvallen verantwoordelijk zijn waardoor websites worden platgelegd. De Verenigde Staten (19%) en Rusland (13%) volgen op afstand, aldus beveiligingsbedrijf Prolexic in het eerste kwartaalrapport van dit jaar. Het aantal DDoS-aanvallen nam ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 25% toe. Ook was er een 25% stijging van het aantal aanvallen tegen de applicatielaag (Laag 7).

De tijdsduur van DDoS-aanvallen nam wel af. Duurde een doorsnee DDoS-aanval in het eerste kwartaal van 2011 nog 65 uur, dit kwartaal was dat 28,5 uur. Verder nam het aantal UDP Flood-aanvallen af, maar groeide het aantal GET Flood-aanvallen. Aanvallen tegen Laag 3 en Laag 4 zijn nog altijd het populairst bij aanvallers, maar Prolexic denkt dat er in de toekomst een verschuiving naar Laag 7 zal plaatsvinden.

Reacties (3)
13-04-2012, 14:40 door Anoniem
"China zou voor zo'n 31% van de aanvallen verantwoordelijk zijn waardoor websites worden platgelegd. "

Wie er verantwoordelijk is, is moeilijk af te meten aan de lokatie van besmette zombies. In China heb je veel computers met illegale software, zonder antivirus en ga zo maar door. Daardoor heb je in China veel besmette systemen welke participeren in DDoS attacks. Over de lokatie van de eigenaar van een botnet zegt dat weinig.
13-04-2012, 17:32 door Anoniem
Dan nog is de Chinese overheid wel enigszins verantwoordelijk dat dit vanaf haar grondgebied plaatsvindt.Temeer daar het een communistische dictatuur is,je zou zeggen het is voor hun makkeijker om hun burgers te controleren dan voor bijv. de Nederl.of Amerikaanse autoriteiten in hun land dat kunnen.Waar of niet!? Mischien wordt het tijd dat overheden hun burgers verplichten om securitysoftware op hun pc te installeren,welk merk dat mogen ze in principe zelf weten (mits goedgekeurde kwaliteitssoftware) zelf weten,maar het moet er wel op zitten.Er is gratis software van o.m. Avast,AVG,Avira,Comodo en Microsoft (MSE)en er zijn ook gratis firewalls,dus dat kan toch het probleem niet zijn,ook in China niet.
14-04-2012, 01:48 door Anoniem
"Dan nog is de Chinese overheid wel enigszins verantwoordelijk dat dit vanaf haar grondgebied plaatsvindt"

Net zoals op het grondgebied van alle andere landen. Op nummer #2 staat de Verenigde Staten. Is de regering daar ook verantwoordelijk voor virusbesmettingen op computers van individuele burgers ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.