image

Gratis beveiligingspakket presteert bijzonder goed

dinsdag 20 augustus 2013, 17:55 door Redactie, 8 reacties

Dat betaalde producten niet altijd beter zijn dan gratis oplossingen blijkt uit een nieuw overzicht van Internet Security Suites. Het Duitse testorgaan AV-Test voerde tussen januari en juni drie tests uit, waarbij tientallen beveiligingspakketten werden vergeleken op Windows XP, Windows 7 en Windows 8. Het gaat hierbij om Internet Security Suites, die naast een virusscanner ook nog aanvullende bescherming bieden.

Over de drie tests genomen weten de Internet Security Suites van Bitdefender, F-Secure en Kaspersky Lab voor de detectie van zowel "real-world" malware als de referentieverzameling 100% te scoren. Het gratis Avast Antivirus Free staat met een score van 98% en 99% verdienstelijk in de Top 10 en scoort als het om detectie gaat beter dan betaalde oplossingen van ESET, AVG en McAfee.

Uitslag

Naast de bescherming tegen malware, waar de producten 6 punten voor konden verdienen, werd er ook naar systeembelasting en bruikbaarheid gekeken. Ook voor deze categorieën waren 6 punten te behalen. Aan de hand van deze onderdelen werd een totaalscore berekend, wat Avast een score van 15,2 punten opleverde.

Daarmee moet de gratis software Bitdefender (17,2), Kaspersky (16) en Symantec (15,5) voor zich laten, maar staat het boven de commerciële programma's van ESET, McAfee, Webroot en Avira.

Image

Reacties (8)
20-08-2013, 19:49 door Anoniem
[Verwijderd]
20-08-2013, 19:51 door Anoniem
Daarentegen presteert Avast niet zo goed in de recente test van AV Comparatives betreffende het blokkeren van phishingsites,daar presteren alleen G Data en Qihoo nog minder.In die test doet ESET het dan weer heel erg goed.Overall kan worden gesteld dat Bitdefender en Kaspersky de top 2 vormen van de antivirus/security suites.
20-08-2013, 23:20 door Patje-RedFan - Bijgewerkt: 20-08-2013, 23:23
Dus top 3 van gratis AV is :
1. Avast free 15,2 ptn
2. AVG free 14,8 ptn
3. Panda Cloud free 14,2 ptn

En als ik me niet vergis is Comodo internet Security premium ook een gratis ? Heeft wel nog een goeie detectie ook, maar scoort iets minder door gebruiks gemak.
21-08-2013, 00:26 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 21-08-2013, 00:26
Avast AV Free + Comodo Firewall Free blijft een heerlijke combo ;)

https://www.comodo.com/home/internet-security/firewall.php
21-08-2013, 09:38 door Mysterio
Door Anoniem: Ja, we weten het onderhand nu wel hè. Elke week weer een andere uitslag. Hou er maar mee op hè. Dan is die weer goed en dan is dat weer goed. We weten het nu, oké?
Hoe krijg je het voor elkaar om zo te schrijven. Ik ben zo vrij geweest om het een beetje aan te passen...

Als je al die uitslagen van de afgelopen weken en maanden had bijgehouden had je kunnen zien dat er zeker een lijn in zit. Je ziet dat Kaspersky en Bitdefender consistent goed presteren. Je ziet dat F-Secure, Avast en AVG meestal goed presteren, maar soms ineens onverklaarbaar matig zijn. Je ziet dat ESET langzaam opkrabbelt, maar er nog lang niet is. Je zou zien dat McAfee en Microsoft al lange tijd het slecht doen.

De middenmoot is overigens nog steeds prima! Alleen voor thuisgebruik zou ik eerder een goed gratis dan een middelmatig duurder product kiezen.

Wat ik wel een beetje mis is een overzicht van bijvoorbeeld VirusTotal welke producten het snelst en de meeste nieuwe varianten ontdekken. Dat zou eigenlijk een nog completer beeld geven.
21-08-2013, 09:39 door Anoniem
Door Anoniem: ja we wete et onderhand nu wel he. elke week weer 1 andere uitslag. hou er ma mee op he. dan is die weer goe, en dan is da weer goe. we wete et Nu. ok

Volgens mij moet je je geheime keylogger even herstarten. :-)
21-08-2013, 10:15 door Anoniem
Wat ik wel een beetje mis is een overzicht van bijvoorbeeld VirusTotal welke producten het snelst en de meeste nieuwe varianten ontdekken. Dat zou eigenlijk een nog completer beeld geven.[/quote]
Virus Total maakt enkel gebruik van de commandline scanners van de producten en dus valt een deel van de opties weg zoals On Access scans en gedragsdetecties/heuristics.
Virus Total is een leuke tool, maar absoluut geen referentie voor een detectiegraad.
Daarbij gebruikt AV test recente malware over langere periodes (zie hun test uitleg). De kolom voor punten op detectie komt redelijk in de buurt van de werkelijkheid... (Onder andere Microsoft heeft daar zijn slechte score aan te danken; een slechte detectie op nieuwe malware)...
27-08-2014, 19:46 door Anoniem
Door Patje-RedFan: Dus top 3 van gratis AV is :
1. Avast free 15,2 ptn
2. AVG free 14,8 ptn
3. Panda Cloud free 14,2 ptn

En als ik me niet vergis is Comodo internet Security premium ook een gratis ? Heeft wel nog een goeie detectie ook, maar scoort iets minder door gebruiks gemak.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.