image

NSA zou 10 keer meer internetdata bekijken dan gemeld

dinsdag 20 augustus 2013, 17:31 door Redactie, 9 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA kwam vorige week met een document waaruit blijkt dat het slechts een klein gedeelte van al het internetverkeer monitort en analyseert. De getallen die de NSA gebruikt kloppen niet, zo laat The Atlantic Wire weten. Volgens het document verzamelt de NSA 1,6% van al het internetverkeer.

"Echter, van de 1,6% aan gegevens wordt slechts 0,025% geselecteerd voor analyse. Het netto-effect is dat NSA-analisten tijdens hun missie naar 0,00004% van al het internetverkeer ter wereld kijken, minder dan één op een miljoen", zo liet de inlichtingendienst weten.

Berekening

De berekening van de NSA klopt niet, zo beweert The Atlantic Wire. "Als je de berekening doet die de in paragraaf wordt voorgesteld, krijg je niet dat kleine percentage van 0,00004 procent, of vier delen per 10 miljoen. Het is werkelijk 0,0004 procent, met een nul minder, of tien keer zoveel als de NSA suggereert."

Volgens het Amerikaanse magazine is tien keer een heel, heel klein getal nog steeds een zeer, zeer klein getal, maar wel 10 keer meer surveillance dan de NSA oorspronkelijk had aangegeven. In een verklaring stelt de inlichtingendienst dat het getal klopt.

"De geclassificeerde informatie die in het getal zit is complexer dan jullie berekening", aldus een woordvoerder. Op de vraag tussen de discrepantie tussen de berekening en het vermeldde getal stelt de woordvoerder. "Ons getal is geldig. Ik weet niet waarom je dit een "discrepantie" noemt als het getal in het whitepaper gewoon klopt."

Image

Reacties (9)
20-08-2013, 18:01 door Argot
Ik vind dat ze dat hele aftapschandaal gewoon strafbaar moeten stellen.
Dan gaan ze maar boeven vangen met de middelen die wel geoorloofd zijn.
Dit valt duidelijk in de categorie machtsmisbruik.
Aangezien Nederland toch altijd vooraan staat, vooral die gladjanus van een Opstelten, zal het alleen maar erger worden in de toekomst, als er niet gauw iets aan gedaan wordt.
20-08-2013, 19:16 door Anoniem
Beseft men wel dat de NSA alleen hoeft te kijken, en dat Google, Facebook en anderen de data verzamelen? Dat is toch de natte droom van iedere geheime dienst: dat burgers vrijwillig hun data inleveren en zelfs hun eigen dossiers op Facebook samenstellen, en dat de spionnen alleen nog maar hoeven te zoeken naar wat van hun gading is? Roep niet: als je niks te verbergen hebt. Geen enkele informatie is eenduidig en interpretaties (die je niet kunt corrigeren) kunnen heel anders uitpakken dat je in je boze dromen dacht. Dit gaat helemaal de verkeerde kant op, juist door de argeloosheid van de meeste burgers.
20-08-2013, 19:40 door MI-10 - Bijgewerkt: 20-08-2013, 19:42
Kijk eens, dat ze criminelen en terroristen willen opsporen hiermee, daar zal niemand niets op tegen hebben.
Maar waarom moet dan iedereen op de nominatie staan om te worden afgeluisterd? Dit is toch volstrekt onacceptabel?
20-08-2013, 19:49 door Anoniem
De NSA en niet de waarheid vertellen. Schokkend, zeer schokkend!
20-08-2013, 20:30 door Anoniem
Wie van jullie heeft op de PSP of PPR of CPN gestemd? Niemand sinds jaren terwijl dit wel de partijen waren voor complete vrijheid en eerlijk delen. Dit is door ons in de afgelopen 30 jaar allemaal zo gewild en nu moeten we niet jammeren als die diensten gewoon doen wat ze opgedragen wordt. Heb je er problemen mee richt dan een partij op die alles en iedereen vrij laat, geen politie, geen overheid, iedereen voldoende geld en alle rijken weg. Wie is een crimineel? Iemand met een Blackberry? Of iemand met een baard en een mal petje op? Je ziet dat is onzin dus laten we gewoon erkennen dat we het zo willen en niet meer hypocriet doen.

Stel die diensten liever de vraag: doen jullie de juiste dingen gezien jullie opdracht op de juiste manier?
20-08-2013, 22:07 door spatieman
omdat het de us is.
als de US het in de kop krijgt om de hele wereld te voorzien van een nuke, dan doen ze dat omdat ze zich simpelweg bedreigd voelen door iedereen.
21-08-2013, 07:39 door Anoniem
"Ik vind dat ze dat hele aftapschandaal gewoon strafbaar moeten stellen."

Dus politici moeten ambtenaren straffen, omdat die ambtenaren doen wat politici willen ? Hoe zie je politici, die eindverantwoordelijk zijn voor deze praktijken, die wet aannemen ?
21-08-2013, 09:49 door Mysterio
Door spatieman: omdat het de us is.
als de US het in de kop krijgt om de hele wereld te voorzien van een nuke, dan doen ze dat omdat ze zich simpelweg bedreigd voelen door iedereen.
Je hebt gelijk, maar het is iets complexer. De wapenindustrie van de US is de belangrijkste industrie voor de US (en niet alleen voor de USA) Maar om het zover te krijgen dat je van je bevolking mag investeren in de wapenindustrie of het defensie gebeuren, moet je wel een goede rede bedenken. Tot op heden is die goede rede telkens een 'common enemy' geweest.

Denk je eens in wat een geld er omgaat in het monitoren van het internetverkeer. Dat levert enorme contracten op voor bedrijven die deze diensten mogelijk maken, een enorme impuls voor de economie! Net als de zogenaamde 'war on terrorism' waar dit een onderdeel van is. Sinds 9/11 zijn de uitgaven aan defensie enorm gestegen, maar nu de oorlog in Afghanistan en Irak een beetje ten einde loopt, lopen de contracten ook af. Voor veel bedrijven betekent dit zware tijden.

Maar als je nu de angst kan laten bestaan... Als je maar genoeg zoekt vind je altijd een tegenstander, iemand die jou kwaad wil doen. En anders maak je er één.

Je bent dan als een paranoïde rijke grijsaard die van zijn huis een bunker heeft gemaakt. Buren en vrienden zijn uiteraard uit op zijn rijkdommen; niemand is echt te vertrouwen. Dat is de motivatie en goedkeuring om enorme bedragen uit te geven aan zinloze veiligheidsmaatregelen en privacyschendende middelen in de buurt.
21-08-2013, 09:53 door Mysterio
Door Anoniem: Wie van jullie heeft op de PSP of PPR of CPN gestemd?
Je bedoelt GroenLinks? Elke politieke partij wordt een slaaf van de economie zodra er geregeerd moet worden. De economie wordt gevoed door grote bedrijven in de olie- en wapenindustrie. Maak je geen illusies: geen enkel kabinet is in staat of bij machte om die banden te verbreken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.