image

McAfee betreurt opgeblazen schadebedrag cybercrime

dinsdag 20 augustus 2013, 16:58 door Redactie, 2 reacties

Beveiligingsbedrijf McAfee betreurt dat het een aantal jaren geleden een rapport heeft gepubliceerd waarin werd gesteld dat de schade van cybercrime 1 biljoen dollar zou kosten. Vorig jaar werd al toegegeven dat de cijfers niet goed onderbouwd waren. "Ik zou willen dat we nooit een bedrag hadden genoemd", zegt chief technology officer Mike Fey tegenover de Australian Financial Review. "Het is erg eng om je alleen aan het getal vast te houden." Onlangs kwam McAfee met een nieuw rapport waarin werd gesteld dat de schade zo'n 300 miljard dollar zou bedragen. Maar ook dat bedrag vindt Fey "moeilijk te verteren".

Schade

"Mensen nemen dat bedrag van een half biljoen en zeggen 'dat is wat het waard is'. Ze vergeten dat organisaties een groot bedrag uitgeven om aanvallen te voorkomen, dus er is een aanvullend getal dat moet worden opgeteld. Het is te vergelijken dat er bij auto-ongelukken in deze specifieke stad elk jaar drie mensen omkomen, dus hoeveel zouden we moeten investeren in verkeerslichten. Het klopt niet."

Volgens Fey is het dan ook lastig om een prijskaartje op cybercrime te plakken. "Als je een engineer ontmoet die een groot deel van zijn leven aan een innovatie heeft gewerkt en het wordt vervolgens gestolen, krijg je een goed idee wat het verlies [van intellectueel eigendom - red] betekent."

Update: nieuwe schadebedrag van McAfee begint bij 300 miljard, tegens tabels toegevoegd

Image

Reacties (2)
20-08-2013, 17:29 door Briolet
Waar staat dat over die 500 miljard dollar in dat nieuwe rapport? Het getal 500 staat maar 2x in het artikel en komt dan waarschijnlijk uit het stuk:

A very crude extrapolation..... and come up with a range of $100 billion to $500 billion for global losses. This is almost certainly an overestimate.
Dus geen 500 maar een range die al bij 100 begint en die volgens de schrijver waarschijnlijk een overschatting is. Dat is dus wel heel selectieve citeren.
20-08-2013, 19:49 door Anoniem
"Ik zou willen dat we nooit een bedrag hadden genoemd"
Had dat dan ook niet gedaan. Niemand die je gedwongen heeft getallen waarvan je wist dat je ze niet kon onderbouwen te noemen. Maar nee, er moest flink paniek gezaaid worden, want dat levert meer klantjes op. Zo werkt de industrie nog steeds. En jawel, aan beide kanten van de wet werkt dat zo. Opvallende parallelen daartussen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.