image

McAfee erkent gegoochel met cybercrime-kosten

maandag 6 augustus 2012, 10:02 door Redactie, 1 reacties

Onderzoek van McAfee dat cybercrime de wereld een biljoen dollar kost blijkt nattevingerwerk te zijn en is niet wetenschappelijk onderbouwd, zo laat het anti-virusbedrijf zelf weten. Toch werd het getal vorige maand nog in een speech van NSA-directeur Keith Alexander genoemd. Website ProPublica onderzocht de claim en stelde dat zelfs de onderzoekers die McAfee inhuurde zich er niet in konden vinden. Tegenover Forbes verklaart het beveiligingsbedrijf dat het inderdaad om een ruwe schatting gaat.

"Het is geen wetenschappelijk getal dat uit de context is gehaald en misbruikt", zegt McAfee woordvoerder Ian Bain. De één biljoen dollar schade zou niet alleen door cybercrime zijn veroorzaakt, maar ook door ongelukken. "We hebben nauw met de onderzoekers samengewerkt en het rapport gesponsord. We hadden echter een totaalcijfer nodig. Dus keken we naar de beste manier om het te extrapoleren. Zo komen we aan de één biljoen."

Schatting
Het ingehuurde onderzoeksbureau deed bij 1000 bedrijven onderzoek naar de schade van opzettelijk of incidenteel dataverlies. McAfee besloot vervolgens zelf dit getal voor het persbericht te extrapoleren. Het getal van de duizend bedrijven werd eerst naar de miljoenen Amerikaanse bedrijven geëxtrapoleerd, wat er zo'n 30 miljoen zouden zijn.

Vervolgens werd dit geëxtrapoleerd naar de miljoenen bedrijven wereldwijd waar McAfee geen exact cijfer van heeft. "We hebben schattingen genomen en daarop gebouwd", aldus Bain. "Ik denk dat we het aardig hebben gedaan."

Reacties (1)
06-08-2012, 16:27 door Nerd
pfff, nergens onderbouwde cijfers en dan er van zeggen "ik denk dat we het aardig hebben gedaan". Wat een sjonnie is dat zeg. Had gewoon de vraag juist neergelegd bij de onderzoekers ipv zelf er een draai uit het achterwerk te trekken en dan te vermenigvuldigen met 100.000.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.