image

Google verwijdert Boyfriend Tracker van Google Play

donderdag 22 augustus 2013, 13:34 door Redactie, 1 reacties

Google heeft een app van Google Play verwijderd waarmee het voor gebruikers mogelijk was om hun vriend of vriendin te volgen. Rastreador de Namorados, wat Portugees voor Boyfriend Tracker is, was vooral een succes in Brazilië, waar het tienduizenden keren werd gedownload. De app geeft de locatie door van de telefoon waarop het is geïnstalleerd en biedt de mogelijkheid om ontvangen sms-berichten door te sturen.

Ook is het mogelijk om de "geïnfecteerde" telefoon stilletjes een andere telefoon te laten bellen, zodat de persoon aan die kant van de lijn kan horen wat het "doelwit" allemaal zegt. Soortgelijke apps bestaan al langer in Europa en de Verenigde Staten, maar Boyfriend Tracker is de eerste app die een grote impact in Brazilië heeft.

De gratis versie van de app laat een zichtbaar icoon achter, terwijl de betaalde versie, die nog geen 2 euro per maand kost, het icoon verbergt.

Recreatief gebruik

Sinds de lancering twee maanden geleden is de app 50.000 keer geïnstalleerd, waarbij de meeste downloads plaatsvonden nadat de app in de Braziliaanse media werd genoemd. De maker van de app zegt tegenover AP dat hij de Braziliaanse wet niet heeft overtreden, ook al werd de app na klachten door Google verwijderd.

Op de website laat de maker weten dat de app alleen voor "sociaal en recreatief gebruik" is. Daarnaast zou de installatie van de app alleen moeten gebeuren met toestemming van de eigenaar van het toestel.

Reacties (1)
22-08-2013, 13:49 door Anoniem
Het feit dat je de icoon kunt laten verdwijnen door de maker geld te betalen toont al aan dat de doelstelling van die maker niet "sociaal en recreatief gebruik" is. Hij weet dat mensen de app zo graag voor "asociaal en destructief gebruik" willen gebruiken dat ze er geld voor over hebben.

peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.