image

Chinese leger ontkent steun aan hackers

donderdag 22 augustus 2013, 16:45 door Redactie, 4 reacties

Het Chinese leger heeft nog nooit de acties van hackers gesteund, zo liet de Chinese minister van Defensie Chang Wanquan tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten weten. Tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel stelde Wanquan dat cyberspace een nieuw terrein is en dat cyberdreigingen een wereldwijd probleem zijn.

De Chinese minister benadrukte dat China een van de grootste slachtoffers van netwerkaanvallen is. Wanquan liet daarnaast weten dat China de wapenwedloop in cyberspace afwijst, alsmede vijandige acties en dreigingen waarbij informatietechnologie wordt ingezet.

Samenwerking

"De Chinese overheid is altijd een sterk tegenstander van cybercrime geweest en bestrijdt dit volgens de wet. Het Chinese leger heeft nog nooit de acties van hackers gesteund", verklaarde Wanquan. De minister riep de VS op om meer samen te werken op het gebied van netwerkbeveiliging in plaats van "onterechte verdachtmakingen" te uiten, zo meldt de China Daily.

Begin dit jaar kwam een Amerikaans beveiligingsbedrijf met een onderzoeksrapport waaruit zou blijken dat een eenheid van het Chinese leger zich aan grootschalige spionage schuldig zou maken. Dit werd door de Chinese autoriteiten ontkend.

Reacties (4)
22-08-2013, 18:42 door Anoniem
Ze zouden eens toegeven criminelen te steunen. Die chinezen zijn wel raar, maar niet gek.
23-08-2013, 08:34 door Anoniem
Natuurlijk zullen die Chinezen dat wel doen, maar niet gemakkelijk toegeven. Echter, ik ben ervan overtuigd dat de USA zelf veel actiever is met dit soort dingen dan andere naties. Ik zie dit dus eerder als een soort van een "marketing actie" van de USA om daarmee de aandacht van henzelf af te leiden.
23-08-2013, 09:46 door Mysterio
Door Anoniem: Ze zouden eens toegeven criminelen te steunen. Die chinezen zijn wel raar, maar niet gek.
Spionage valt in je eigen land natuurlijk niet onder criminaliteit of vijandige acties. Ze hebben het slim geformuleerd. Defensie heeft in principe weinig te maken met spionage.
24-08-2013, 06:40 door steve sh1t
Door Anoniem: Natuurlijk zullen die Chinezen dat wel doen, maar niet gemakkelijk toegeven. Echter, ik ben ervan overtuigd dat de USA zelf veel actiever is met dit soort dingen dan andere naties. Ik zie dit dus eerder als een soort van een "marketing actie" van de USA om daarmee de aandacht van henzelf af te leiden.

lol.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.