image

Politie helpt FBI bij ontmantelen Tor-drugswinkel

dinsdag 17 april 2012, 11:24 door Redactie, 16 reacties

De Nederlandse politie heeft de FBI geholpen bij het oprollen van een online drugswinkel die via het Tor-netwerk opereerde. De Farmer's Market, zoals de webwinkel heet, zou aan meer dan 3.000 mensen in 35 landen drugs hebben verkocht. Het ging onder andere om LSD, ecstasy, mescaline, ketamine, marihuana en andere drugs. Via het online anonimiseringsnetwerk Tor, probeerde de bende anoniem te blijven.

In totaal werden acht mensen gearresteerd, die na een twee jaar durend onderzoek, Operation Adam Bomb genaamd, konden worden aangehouden. De webwinkel gebruikte het Tor-netwerk om anoniem te kunnen opereren. Betalingen voor de drugs werden via PayPal, Western Union en andere partijen geaccepteerd.

Nederlander
Volgens de openbare aanklager behoort The Farmer's Market tot één van de meest geraffineerde online drugswinkels. Het zou tevens voor het eerst zijn dat een soortgelijke marktplaats wordt opgerold. Bij de operatie werd in Lelystad een 42-jarige Nederlander opgepakt, die de oprichter en beheerder van de webwinkel was. Alle acht verdachten hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Technologie
"De drugshandel die het doelwit van Operatie Adam Bomb was, verspreidde gevaarlijke en verslavende drugs in alle uithoeken van de wereld, en probeerde hun activiteiten via het gebruik van geavanceerde anonimiseringstechnologie te verbergen", aldus DEA-agent Briane Grey.

"De operatie van vandaag is een duidelijke boodschap aan organisaties die technologie gebruiken om criminele activiteiten te plegen, dat de DEA en onze partners ze zullen opsporen en voor het gerecht zullen brengen", gaat Grey verder.

In de aankondiging van de arrestaties bedankt de Amerikaanse justitie nadrukkelijk de Nederlandse politie.

Reacties (16)
17-04-2012, 11:39 door S-q.
Zo, -even los van het feit dat het om drugs gaat- velen maar denken dat ze met een anonimiseringsnetwerk zoals Tor veilig zijn.
17-04-2012, 11:50 door Anoniem
Door S-q.: Zo, -even los van het feit dat het om drugs gaat- velen maar denken dat ze met een anonimiseringsnetwerk zoals Tor veilig zijn.
Dit hele artikel zegt niks over het feit of Tor in dit geval is "gekraakt" om deze operatie tot een successvol einden te brengen. Soms een enkele connectie zonder Tor kan al genoeg zijn om je te vinden (zie Sabu verhaal).
Niet te snel conclusies trekken over iets waar je niet alle feiten van hebt.
17-04-2012, 11:54 door Anoniem
Door S-q.: Zo, -even los van het feit dat het om drugs gaat- velen maar denken dat ze met een anonimiseringsnetwerk zoals Tor veilig zijn.

Tsja, want natuurlijk is het Tor wat gekraakt is, niet het volgen van betalingen of het volgen van de levering, of door informanten...
17-04-2012, 12:06 door Anoniem
Ik vermoed dat ze tegen de lamp zijn gelopen door eenvoudigweg de punten te onderzoeken die niet digitaal zijn.

De drugs moeten ergens op de post worden gedaan en het geld moet ergens worden gestort/opgenomen/aangepakt worden. Vanaf dat moment is het een 'gewoon' recherche onderzoek. Lijkt mij een gevalletje pseudo-koop (of meewerkende verdachten) en een beetje observatie.
17-04-2012, 12:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-04-2012, 12:14 door Vergeten
Silk Road bestaat nog steeds? Terwijl die het allergrootst is..

Naja typische de VS die zich weer druk maakt met die hele "War-on-Drugs" gedoe. Mensen neerschieten en dat op TV uitzenden en dat kinderen dit zien is 100% normaal, dat kerken kinderen misbruiken wordt ook vrij weinig gedaan want kerk is heilig!.. Maar een blote tepel (zoals van Janet Jackson) laten zien en drugs nee dan ben je echt heeel fout dan ga je naar de hel!

VS is een waardeloze corrupte land.
17-04-2012, 12:27 door SirDice
Zoals in de aanklacht is te lezen is er gebruik gemaakt van infiltranten.
17-04-2012, 12:38 door Anoniem
Politie helpt FBI bij ontmantelen minimaal 540 alcohol(drugs)winkels (Gall&Gall)
De alcoholhandel die het doelwit was, verspreidde de gevaarlijke en zeer verslavende harddrugs(alcohol) in alle uithoeken van Nederland.

oh wacht..

Maar mensen doden (core business Amerika) is heel normaal.


Eens met @12.14 door Vergeten
17-04-2012, 12:49 door Anoniem
@SirDice
Inderdaad, alleen op een normale manier rechercheren werkt in cyberspace. Cyber-recherche bestaat helemaal niet.
Net zoals er twijfels zijn of cybercrime wel bestaat..
https://www.nytimes.com/2012/04/15/opinion/sunday/the-cybercrime-wave-that-wasnt.html?_r=1
17-04-2012, 12:53 door schele
Welja, toch zeker 3.000 mensen in 35 landen. Ben dan ook nog benieuwd of het zelf dealers waren of dat het voor eigen gebruik is.
Pedo's en massamoordenaars maken nog kans op vrijspraak, alcohol en tabak is vrij verkrijgbaar want kassa kassa, maar een internationale oprol actie voor een beperkte online drugswinkel dat kan wel. Fijn om te zien dat de prioriteiten goed liggen.

En inderdaad, lijkt me stug dat men via een of andere trace door het Tor netwerk deze bende heeft opgerold, zal zoals door anderen reeds gezegd eerder via de dingen zijn die net niet via het Tor netwerk gingen. Paypal lijkt me bij uitstek een instantie die alles met liefde acuut overdraagt aan de autoriteiten als het gevraagd wordt.
17-04-2012, 14:37 door RickDeckardt
Dit was ouderwets detectivewerk a.k.a. FOLLOW THE MONEY.
17-04-2012, 15:43 door Anoniem
Door schele: Pedo's en massamoordenaars maken nog kans op vrijspraak, alcohol en tabak is vrij verkrijgbaar want kassa kassa, maar een internationale oprol actie voor een beperkte online drugswinkel dat kan wel.

En dan ook maar gelijk levenslang. Zoiets krijg je niet eens als je iemand vermoordt.

Peter
17-04-2012, 17:02 door SirDice
Door Anoniem:
Door schele: Pedo's en massamoordenaars maken nog kans op vrijspraak, alcohol en tabak is vrij verkrijgbaar want kassa kassa, maar een internationale oprol actie voor een beperkte online drugswinkel dat kan wel.

En dan ook maar gelijk levenslang. Zoiets krijg je niet eens als je iemand vermoordt.
Ik denk dat dat vooral interpretatie is. Ze worden voor 12 counts aangeklaagd. Als op elke count 10 jaar staat loopt het maximum al snel naar de 120 jaar. Effectief levenslang, ook al heet het, juridisch gezien, niet zo.
17-04-2012, 20:36 door Anoniem
Ze zouden TOR blijkbaar een dwangbevel gegeven hebben om informatie af te staan ?

Of kan TOR geen informatie zien , ook al zouden ze willen ?
18-04-2012, 18:45 door Morbius
Door RickDeckardt: Dit was ouderwets detectivewerk a.k.a. FOLLOW THE MONEY.

Potverdorie, dat wilde ik ook zeggen. Ik lees dat ze met infiltranten hebben gewerkt, maar als je betalingen aanneemt via paypal is er natuurlijk een paper trail, al dan niet met geldezels. Dus met ouderwets rechercheren kom je dan al een heel stuk verder. Ze hadden beter alleen bitcoins e.d. kunnen accepteren.

Aangezien ze levenslang krijgen neem ik aan dat de Almeerder een enkeltje riching Amerika krijgt? Apart, zullen we maar zeggen.

Door Anoniem: Ze zouden TOR blijkbaar een dwangbevel gegeven hebben om informatie af te staan ?

Of kan TOR geen informatie zien , ook al zouden ze willen ?


Tor is gedecentraliseerd, dus dat gaat inderdaad niet.
24-07-2012, 19:09 door Anoniem
Alle poppen moeten in de poppenkast blijven spelen, en mogen niet genieten van genotsmiddelen, iedereen netjes in de maat het liefst totaal verdooft van de medicatie waar America miljarden aan verdiend WHAT A JOKE.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.