image

Geen encryptie in consumentenversie Windows 8

dinsdag 17 april 2012, 11:56 door Redactie, 7 reacties

Consumenten die hun Windows 8 computer zonder aanvullende software willen versleutelen, zullen voor Windows 8 Pro moeten kiezen. Microsoft kondigde gisterenavond aan dat er drie versies van het besturingssysteem zullen verschijnen, te weten Windows 8, Windows 8 Pro en Windows RT. De RT versie is systemen die van een ARM-processor zijn voorzien.

Encryptie
De BitLocker en BitLocker To Go optie, waarmee gebruikers het besturingssysteem en externe media kunnen versleutelen, is alleen in Windows 8 Pro aanwezig. Dat geldt ook voor het booten vanaf een Virtual Hard Disk (VHD) en opties als Client Hyper-V, Domain Join en Encrypting File System (EFS), Group policy en Remote Desktop (host). Veel van deze opties zijn nu alleen aanwezig in de Windows 7 Ultimate en Enterprise verises.

Alle versies beschikken over Windows Defender, Windows Update, fotowachtwoord, SmartScreen, Internet Explorer 10 en de mogelijkheid om ISO's en VHD's te mounten. Windows RT beschikt als enige over "Device encryption", wat voor de nodige verwarring zorgt, aangezien het onduidelijk is om wat voor versleuteling het gaat. Windows 8 zou later dit jaar moeten uitkomen.

Reacties (7)
17-04-2012, 12:17 door Anoniem
Gemiste kans wederom, Microsoft leert het ook nooit ! Waarom niet standaard encryptie op de (standaard) Windows 8 ?
Nou ja, het komende jaar zit ik toch nog op Windows 7 .... bevalt mij goed.
17-04-2012, 12:23 door SirDice
Door Redactie: Microsoft kondigde gisterenavond aan dat er drie versies van het besturingssysteem zullen verschijnen, te weten Windows 8, Windows 8 Pro en Windows RT. De RT versie is systemen die van een ARM-processor zijn voorzien.
Vier versies..

NOTE: As with previous versions of Windows, we will also have an edition of Windows 8 specifically for those enterprise customers with Software Assurance agreements. Windows 8 Enterprise includes all the features of Windows 8 Pro plus features for IT organization that enable PC management and deployment, advanced security, virtualization, new mobility scenarios, and much more.

http://windowsteamblog.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2012/04/16/announcing-the-windows-8-editions.aspx
17-04-2012, 13:02 door Anoniem
Nou deste meer een reden om voor Linux te kiezen,bij Ubuntu kan dat wel standaard,maar je wordt er met de installatie wel om gevraagd,of je je home directory wil encrypten.
17-04-2012, 13:33 door Anoniem
Windows 8 gaat op root-kit's checken. Is TrueCrypt voor C-schijf versleuteling dan nog te gebruiken.... Slimme jongens die Amerikanen.
17-04-2012, 20:40 door Anoniem
ik dacht dat microsoft security essentials standaard bij windows 8 zat , dat zouden ze toch gaan doen of ?
18-04-2012, 09:24 door SecOff
Door Anoniem: Waarom niet standaard encryptie op de (standaard) Windows 8 ?
Waarom de gewone man makkelijk encryptie bieden, dat is toch lastig voor de opsproringsdiensten...
I.c.m. secure boot voorkom je waarschijnlijk ook nog eens een "pedo en terrorist" tool als truecrypt voor de niet technisch aangelegde gebruikers.... Driewerf hoera voor:
http://3.bp.blogspot.com/-HFaYPRXTNks/TnA1VUtry9I/AAAAAAAAC1k/p9hM7EmoQ9k/s400/1984.jpg
18-04-2012, 10:45 door Anoniem
"Alle versies beschikken over Windows Defender" Want stel je voor dat dit zou ontbreken... Ondanks dat het compleet niets voorstelt en niet is te verwijderen word het gewoon 'meegeleverd'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.