image

PayPal introduceert betalen met profielfoto

zondag 25 augustus 2013, 10:09 door Redactie, 7 reacties

Wie in Londen eten of kleding wil kopen hoeft geen portemonnee meer op zak te hebben, een smartphone en profielfoto zijn namelijk voldoende om af te rekenen. De nieuwe betaalmethode is ontwikkeld door PayPal en bestaat uit een app voor de smartphone. Daarmee kunnen gebruikers restaurants en winkels in de buurt vinden die mobiele betalingen via PayPal accepteren.

Zodra een klant op de app heeft ingelogd verschijnt zijn naam en foto op de kassa van de winkel, waarna de kassière de betaling verwerkt door op de profielfoto van de klant te klikken. De klant krijgt een waarschuwing op zijn telefoon hoeveel er betaald is, alsmede een bonnetje via de e-mail. Vooralsnog vindt de proef met het mobiele betalen alleen in het Londense Richmond plaats.

Reacties (7)
25-08-2013, 10:35 door Anoniem
Dit kan natuurlijk nooit misbruikt worden. Want een kassier(e) is altijd eerlijk en zal nooit een vriendje met jouw foto "herkennen", bijvoorbeeld. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met onmogelijke dingen opnoemen die door hun onmogelijkheid garanderen dat dit ideetje altijd goed zal gaan.

Het is dan ook compleet van de zotte dat er nog mensen met dat on-han-di-ge papier- en muntgeld op zak zouden willen lopen. Wat een compleet mesjokke idee is dat toch.
25-08-2013, 11:14 door Anoniem
Leuk initatief,maar weer extra privacy gevoelig.
25-08-2013, 12:43 door TD-er
Ziet er heel praktisch uit, dus zou nog wel eens aan kunnen slaan.
Enige nadeel is dat het van PayPal is.
Als betalende klant is PayPal nog niet zo heel erg, maar zoek maar eens op wat er allemaal mis kan gaan aan de ontvangende kant van het geld, icm. PayPal.
Het is een stelletje schurken!
25-08-2013, 12:54 door Anoniem
Als ik het goed begrijp selecteert de klant op zijn telefoon de winkel waar hij of zij iets af wil rekenen, krijgt de winkel de gelegenheid om de klant met zijn of haar profielfoto te vergelijken, en krijgt de klant vervolgens niet de gelegenheid om het af te schrijven bedrag goed te keuren voordat de transactie plaatsvindt. Het is volgens het filmpje geweldig voor iedereen omdat de winkelier nu de voornaam van de klant kent en veel beter contact kan houden, en voor de klant is het gemak het verkoopargument.

Persoonlijk vind ik het gemak in de verste verte niet opwegen tegen de moeite die ik aan zie komen om alle spam die hieruit voortkomt weer stop te zetten.

Ik vind het eng dat een klant het bedrag niet valideert vordat het wordt afgeschreven, dat suggereert dat PayPal het belangrijker vindt om gemakzucht te faciliteren dan om het proces robuust te maken. En stel dat de winkelier zich vergist en teveel afschrijft? Kan dan net zo direct als het eraf ging het verschil teruggestort worden op de PayPal-account van de klant of is dat dan opeens veel omslachtiger?

Misschien is het beter geregeld dan ik nu kan beoordelen. Het probleem is dat in dit soort enthousiaste verkooppraatjes nooit op dat soort details wordt ingegaan. Kennelijk moet je op basis van een oppervlakkig verhaal iets cool vinden en daardoor overtuigd raken. Voor mij zijn verkopers die vooral niet vertellen wat ze eigenlijk verkopen geen lieden waar ik zaken mee wil doen.
25-08-2013, 16:40 door spatieman
leuk, maak je een profile aan met baard, en snor.
en daarna denk je, jeukt me te veel, eraf met die hap.
en worden al je betalingen niet geaccepteerd.
25-08-2013, 16:53 door Anoniem
Door Anoniem: Persoonlijk vind ik het gemak in de verste verte niet opwegen tegen de moeite die ik aan zie komen om alle spam die hieruit voortkomt weer stop te zetten.
Die dienst moet ergens mee betaald worden.

Ik vind het eng dat een klant het bedrag niet valideert vordat het wordt afgeschreven, dat suggereert dat PayPal het belangrijker vindt om gemakzucht te faciliteren dan om het proces robuust te maken.
Alle grootbedrijfse geldvervangers hebben die eigenschap.

Kennelijk moet je op basis van een oppervlakkig verhaal iets cool vinden en daardoor overtuigd raken.
Zoiets noem je "marketing" en is goede (wind)handel voor een hele hoop mensen.

Voor mij zijn verkopers die vooral niet vertellen wat ze eigenlijk verkopen geen lieden waar ik zaken mee wil doen.
Voor jou en je mede-neezeggers minstens een miljard anderen, en als het maar populair genoeg is dat je andere keuzes niet meer door winkeliers worden geaccepteerd (vergelijk "alleen pinnen" winkels, of winkels die daar voorzichtig naartoe gaan), dan heb je toch mooi het nakijken. Keuze? Als het maar de gemaakt-populaire keuze is.
26-08-2013, 12:11 door Anoniem
Mijn tweelingzus en ik kunnen voor elkaar betalen. Fijn!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.