image

Advocaten gebruiken encryptie voor juridisch advies

maandag 26 augustus 2013, 15:03 door Redactie, 2 reacties

Vanwege recente onthullingen over cyberspionage en binnenlandse surveillance hebben verschillende Amerikaanse advocatenkantoren besloten om versleuteld met cliënten te communiceren. Om het gebruik van encryptie aan te sporen liet advocaat Jim Denaro van advocatenkantoor CipherLaw de bijna 5.000 volgers op Twitter weten dat het cliënten aanmoedigt om via Silent Circle versleuteld te bellen en berichten uit te wisselen.

Het kantoor begon ongeveer een maand geleden met het gebruik van Silent Circle, dat onder andere door PGP-bedenker Phil Zimmermann is opgericht. Via de software is het mogelijk om versleuteld te communiceren. De versleutelde e-mailfunctionaliteit werd onlangs geschrapt vanwege de druk die de Amerikaanse autoriteiten op Lavabit uitoefenend, de versleuteld e-mailprovider van Edward Snowden.

Gebruiksgemak

Inmiddels hebben zes cliënten de encryptiesoftware in gebruik genomen, zo laat de advocaat tegenover Nextgov weten. Het advocatenkantoor gebruikte al sinds de opening in 2011 PGP om versleuteld te mailen, maar het gebruiksgemak daarvan laat te wensen over. "De stem en tekstoplossingen van Silent Circle en Open Whisper Systems zijn relatief eenvoudig te gebruiken, terwijl ze een hoog niveau van veiligheid bieden", aldus Denaro.

"Helaas zijn de meeste softwareoplossingen voor PGP-e-mail encryptie wat lastig voor veel gebruikers om te configureren en te gebruiken", stelt de advocaat. Privacyonderzoeker Christopher Soghoian hoopt dat meer advocaten encryptie zullen toepassen.

Image

Reacties (2)
26-08-2013, 22:03 door Anoniem
Dat begrijp ik niet. Silent Circle is toch gestopt met hun service, een paar uur na Lavabit gestopt was op 8 augustus ?
27-08-2013, 07:16 door sjonniev
Door Anoniem: Dat begrijp ik niet. Silent Circle is toch gestopt met hun service, een paar uur na Lavabit gestopt was op 8 augustus ?
Silent Circle is gestopt met secure email. Niet met secure bellen en sms-en.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.