image

Russische hacker steelt 1 miljoen dollar van beleggers

donderdag 19 april 2012, 09:48 door Redactie, 1 reacties

In New York is een Russische man aangeklaagd die de online accounts van beleggers hackte en zo 1 miljoen dollar wist te stelen. De 31-jarige Petr Murmylyuk wist samen met anderen toegang tot online accounts op verschillende handelsplatformen te krijgen. Na het verkrijgen van de toegang werden telefoonnummer en e-mailadres gewijzigd, zodat het slachtoffer geen waarschuwing zou ontvangen. De gehackte accounts werden namelijk gebruikt voor het verrichten van ongeautoriseerde transacties.

Zodra hackers het account hadden overgenomen, gebruikten ze gestolen identiteitsgegevens om aanvullende accounts bij het handelsplatform aan te maken. Vanuit de accounts van de slachtoffers werden vervolgens verliesgevende en onlogische transacties naar de nieuw aangemaakte accounts verricht,

Fraude
"Hackers blijven nieuwe en geavanceerde manieren vinden om de financiële sector te bestelen", zegt assistent procureur-generaal Gilmore Childers. "Door de illusie van legitimiteit, controleerden deze hackers beide kanten van de securities transacties om de markt te bespelen en de accounts van hun slachtoffers te legen."

De fraude begon eind 2010 en werd door meerdere mensen gepleegd. Drie daarvan werden respectievelijk tot 27, 14 en 14 maanden gevangenisstraf veroordeeld. Murmylyuk kan voor zijn aandeel in de fraude tot een maximale gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 250.000 dollar worden veroordeeld.

Reacties (1)
19-04-2012, 10:09 door S-q.
Russische hacker$ dus.

En dat miljoen?
Geen slechte ROI voor 27,14 en 14 maanden(?)
Zelfs bij vijf jaar(!)

Er zijn inmiddels veel jaren geweest waarin ik een miljoen niet bij elkaar kon krijgen!
Ik zou het dus met plezier doen als ik het zou kunnen ;-))

En die 250.000 dollar?
Als die jongens zo handig zijn, dan: zie maar dat je het krijgt!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.