image

Anonymous wint Timeverkiezing invloedrijkste persoon

donderdag 19 april 2012, 10:07 door Redactie, 2 reacties

Internetbeweging Anonymous is volgens de lezers van TIME Magazine de invloedrijkste 'persoon' van 2012. Lezers konden hun keuze via een online poll bekend maken, waarbij Anonymous 395.000 stemmen kreeg, tegenover 264.000 stemmen voor Erik Martin, de nummer twee. Op de volledige lijst van de invloedrijkste personen staat Anonymous op een 36ste positie.

Hackers
Daarbij sluit TIME niet uit dat de internetbeweging de online poll heeft gemanipuleerd. "Heeft Anonymous de TIME 100 poll aangepast? Ligt eraan wie je denkt dat slimmer is, een wereldwijd collectief van zeer kundige hackers of de TIME IT-afdeling", zo is in het begeleidend schrijven te lezen. "Hoe dan ook, Anonymous heeft zijn plek op de lijst verdiend."

Het hackerscollectief wordt door TIME op de volgende manier omschreven: "Al dan niet verenigd door een een voorliefde voor schokkende humor en minachting voor gezag, plundert deze 'Internet hive brain' zonder leider de elektronische netwerken van een steeds veranderende lijst van vijanden."

Reacties (2)
19-04-2012, 10:17 door S-q.
Ze hebben in het algemeen gesproken dan ook mijn waardering.
Het is alleen jammer dat ook die populatie in doorsnede zijn percentage "criminelen" heeft.

Dat ze TIME door een hack beinvloed hebben geloof ik niet zo.
Dan waren ze zonder meer de nr 1 geweest.

(Maarrrr, volgens mij weet ik er inmiddels een paar en die kijken ook op dit forum)

:-))
19-04-2012, 10:34 door Anoniem
Online poll? Anonymous? ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.