image

AVG virusscanner schakelt volg-mij-niet standaard in

donderdag 19 april 2012, 16:43 door Redactie, 2 reacties

Anti-virusbedrijf AVG heeft in de virusscanner de volg-mij-niet functie standaard ingeschakeld, wat sommige experts zorgen baart. De functie zorgt ervoor dat trackers worden geblokkeerd en verstuurt de Do Not Track (DNT) header naar websites. In deze header zegt de gebruiker dat hij niet op internet gevolgd wil worden. Het is vervolgens aan de website om hier aan gehoor te geven.

Bug
Op Bugzilla, de centrale database waar bugmeldingen in onder andere Firefox worden verzameld, is nu een melding met betrekking tot het automatisch inschakelen door AVG aangemaakt. "Dit soort zaken ondermijnt de juridische argumenten die stellen dat DNT altijd nadrukkelijk door de gebruiker moet worden ingesteld", aldus Henri Sivonen.

Volgens Sid Stamm, één van de ontwikkelaars van Do Not Track, gaat het hier niet om een "juridisch argument", maar vermindert het wel de betekenis van het ontvangen van de HTTP-header. Inmiddels zou de functie bij 100 miljoen AVG-gebruikers actief zijn.

Reacties (2)
19-04-2012, 23:10 door Anoniem
Op welke gronden maakt men de juridische keuze tussen de mogelijkheden dat we oftewel exhibitionisten zijn of dat we privacy willen?
Is dit ooit onderzocht met een marktonderzoek o.i.d.?
20-04-2012, 14:09 door schele
Alleen maar netjes vooruitlopen op ontwikkelingen van AVG. Nieuwe privacy wetgeving gaat ook uit van een opt-in ipv een opt-out bij iedere vorm van verzamelen van persoonlijke data.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.