image

Gevolgen gestolen smartphone in potentie groter voor vrouwen

woensdag 28 augustus 2013, 14:40 door Redactie, 1 reacties

De gevolgen van een gestolen smartphone zijn in potentie veel groter voor vrouwen dan voor mannen, aldus een wereldwijd onderzoek onder 168.000 consumenten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat consumenten in de Verenigde Staten het grootste risico lopen om hun telefoon te verliezen, zowel door eigen onzorgvuldigheid als diefstal.

Amerikaanse mannen blijken hun smartphone vaker voor mobiel bankieren, het downloaden van apps en online shopping te gebruiken dan vrouwen, terwijl vrouwen de smartphone meer voor het uitwisselen van berichten en Facebook en andere sociale netwerksites gebruiken.

Van de mannen zegt 60% regelmatig back-ups van de smartphone te maken, terwijl 47% van de vrouwen dit doet. Verder blijkt dat 41% van de mannen een anti-diefstaloplossing heeft geïnstalleerd, tegenover 20% van de vrouwen.

Digitale leven

"Tien jaar geleden was een verloren of gestolen mobiele telefoon geen groot probleem, het enige dat verloren ging waren onze contacten en misschien een aantal sms-berichten, maar dat is allemaal veranderd", zegt Deborah Salmi van anti-virusbedrijf Avast. "Smartphones bevatten nu de geschiedenis van ons digitale leven."

Reacties (1)
28-08-2013, 19:19 door Anoniem
Een schokkend drama! "Smartphones bevatten nu de geschiedenis van ons digitale leven." De geschiedenis van ons digitale leven .. wat is dat? Waarschijnlijk een ontelbaar aantal kwekjes en kwebbeltjes, ongetwijfeld van onschatbare waarde. Wat adressen, wat afspraken, wat fotootjes, misschien een videootje. Misschien is het wel goed om zo'n smartphone af en toe kwijt te raken. Dat kan werken als een reality check: waar ben ik in godesnaam mee bezig? En dan opnieuw beginnen, met een schone lei en een lege telefoon. Heerlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.