image

Meeste Androidmalware op Chinese marktplaatsen

woensdag 28 augustus 2013, 17:29 door Redactie, 0 reacties

Onofficiële marktplaatsen in China zijn de voornaamste locatie waar gebruikers het risico lopen om met Androidmalware en dubieuze apps in aanraking te komen, zo blijkt uit onderzoek dat tussen november 2012 en mei 2013 werd uitgevoerd. Het Oostenrijkse testorgaan AV-Comparatives onderzocht 20 grote third-party Androidmarktplaatsen. Daar werden 7175 malware en greyware programma's aangetroffen.

Onder greyware vallen programma's die niet direct als malware zijn te bestempelen, maar wel een risico voor de gebruiker vormen, zoals adware en spyware. De meeste malware werd op Chinese marktplaatsen ontdekt, het kleinste risico liepen gebruikers van Europese marktplaatsen. 95% van alle Androidmalware werd op Aziatische marktplaats gevonden.

Scantool

Volgens de onderzoekers is dit te verklaren door de snelgroeiende applicatiemarkt in voornamelijk de Aziatische regio. AV-Comparatives waarschuwde de onderzochte marktplaatsen. Sommigen besloten de kwaadaardige apps die waren ontdekt te verwijderen, terwijl anderen de waarschuwing negeerden.

Om Androidgebruikers te helpen lanceerde AV-Comparatives onlangs de AVC Undroid Analyzer, waar gebruikers APK-bestanden kunnen uploaden om te controleren of het niet om bekende malware gaat.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.