image

Trojaans paard verwijdert foto's en documenten van pc

donderdag 29 augustus 2013, 09:10 door Redactie, 2 reacties

De meeste malware opereert onzichtbaar op computers en probeert daarbij allerlei gegevens te stelen, maar onderzoekers hebben nu een Trojaans paard ontdekt dat bestanden verwijdert en vervolgens het slachtoffer beledigt. De variant van de MSIL Trojan werd door virusbestrijder Malwarebytes ontdekt.

Oorspronkelijk is de MSIL Trojan ontwikkeld om gegevens van besmette computers te stelen. De nu ontdekte variant zoekt naar veelvoorkomende bestanden, zoals foto's, tekstbestanden, archiefbestanden, databasebestanden en zelfs .bak en setup.exe bestanden.

Zodra de malware deze bestanden vindt wordt de inhoud verwijderd en vervangen door de tekst "because fuck you! That's why." Door het verwijderen van de data kunnen sommige programma's niet meer correct functioneren.

Vrije tijd

"Malware die zich op deze manier gedraagt komt niet zo vaak voor, het lijkt bijna een grap met de gebruiker uit te halen", zegt onderzoeker Rich Matteo tegenover Techworld.com. "De meeste moderne malware probeert onzichtbaar te blijven om detectie te voorkomen, in tegenstelling tot dit geval, dat de computer overhoop haalt en zichtbaar allerlei bestanden beschadigt." Matteo denkt dat de malware het werk van een of meerdere programmeurs "met teveel vrije tijd" is.

Reacties (2)
29-08-2013, 10:04 door Anoniem
"Matteo denkt dat de malware het werk van een of meerdere programmeurs "met teveel vrije tijd" is."

Ja, meerdere programmeurs met teveel vrije tijd.. eerder een tiener zeker.
29-08-2013, 13:40 door Anoniem
Tsja de pakkans (met name in NL) is heel klein en de straffen belachelijk laag (taakstrafje of zoiets) en dan krijg je dat.Malware en hackers zorgen wereldwijd voor miljarden euro's schade.In NL zal het toch ook al gauw om een paar miljoen euro schade gaan.Pas als de overheid en de gehele samenleving inzien dat malware en hacking een bedreiging is voor en een probleem van de hele samenleving en zelfs de staatsveiligheid daardoor in gevaar kan komen en dat het niet voldoende is om alleen overheids en bedrijfs-systemen te beschermen en hackers die het daarop gemunt hebben aan te pakken,maar ook die hacker die die ene man/vrouw treitert of besteeld door diegene zijn/haar pc te hacken aan te pakken.Taakstrafjes ,en met name die voor hacking,computervredebreuk of hoe je t ook noemt ,zijn niet meer van deze tijd.Celstraffen en een tijdelijk en soms ook een permanent verbod op het betreden/gebruik van internet,en het in bezit hebben en/of gebruik van computers,tabletten en smartphones.Ik vrees dat NL pas wakker wordt als het te laat is en een/de gehele infrastructuur wordt stilgelegd denk aan drinkwatervoorziening,energievoorziening,telecommunicatie,televisie,een vliegtuig dat gehacked wordt en neerstort of opzettelijk ergens in vliegt dan pas worden de dames en heren politici,aanklagers en rechters echt wakker.Behalve hogere straffen moet er ook meer en beter opgeleide cybercrime-rechercheurs komen,de pakkans moet fors vergroot worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.