image

Oprichter Pirate Bay zou slachtoffer computerhack zijn

donderdag 29 augustus 2013, 11:29 door Redactie, 0 reacties

Eén van de oprichters van torrentsite The Pirate Bay die in juni wegens het hacken van een bedrijf dat gegevens voor de Zweedse autoriteiten beheert en het uitvoeren van frauduleuze geldtransacties tot een gevangenisstraf van twee jaar werd veroordeeld, gaat in hoger beroep omdat zijn computer gehackt zou zijn.

Gottfrid Svartholm Warg bekende achter de hack te zitten, maar stelt in het hoger beroep dat is aangetekend, dat zijn computer op afstand door andere individuen werd bestuurd. Dat laat Charlotte Roos van het Zweedse hooggerechtshof tegenover IDG weten. Als getuige heeft Warg beveiligingsexpert Jacob Appelbaum opgeroepen, tevens een van de hoofdfiguren achter het Tor anonimiseringsnetwerk.

Proces

"Appelbaum gaat het gerechtshof uitleggen dat het op afstand besturen mogelijk is en hoe het gedaan kan worden", aldus Roos. De beveiligingsexpert zou op 4 september zijn getuigenis moeten geven. Een groot deel van het proces bestaat uit het bekijken van video's van eerdere zittingen in het districtsgerechtshof.

Het gerechtshof zou de uitspraak namelijk op hetzelfde materiaal als het districtsgerechtshof moeten baseren. De uitspraak volgt meestal een week na het proces. Daarna hebben beide partijen nog de mogelijkheid om bij het hooggerechtshof in beroep te gaan.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.