image

Oprichter Pirate Bay krijgt 2 jaar cel wegens hacking

donderdag 20 juni 2013, 12:09 door Redactie, 2 reacties

Eén van de oprichters van torrentsite The Pirate Bay is in Zweden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar wegens het hacken van een bedrijf dat gegevens voor de Zweedse autoriteiten beheert en het uitvoeren van frauduleuze geldtransacties. Gottfrid Svartholm Warg werd vorig jaar door Cambodja aan Zweden uitgeleverd wegens een eerdere veroordeling wegens softwarepiraterij.

Hiervoor moest Warg een gevangenisstraf van één jaar uitzitten. Vervolgens werd hij ook door de autoriteiten aangeklaagd als onderdeel van een ander onderzoek. "Het hacken was zeer uitgebreid en technische geavanceerd", aldus de rechter. "De aanvaller heeft toegang tot zeer gevoelige systemen weten te krijgen."

Transacties
Warg wist in te breken bij het Zweedse IT-bedrijf Logica en kreeg daar toegang tot de persoonlijke gegevens van duizenden mensen, die hij vervolgens op internet publiceerde. Ook zou hij de gegevens van 20.000 politieagenten hebben bemachtigd alsmede miljoenen persoonlijke identiteitsnummers, zo meldt de Zweedse website The Local.

Verder werd de 28-jarige Zweed veroordeeld wegens frauduleuze transacties. Zo wist hij ruim 3.000 euro over te maken en probeerde hij via verschillende andere transacties in totaal 683.000 euro te stelen.

Reacties (2)
20-06-2013, 22:30 door Anoniem
Hij wordt ook verdacht voor hacking van CSC in Denemarken.
http://www.techweekeurope.co.uk/news/pirate-bay-co-founder-anakata-wanted-by-danish-police-118554
20-06-2013, 23:30 door schele
Benieuwd wat het "echte" verhaal is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.