image

Moniker wijzigt wachtwoorden na verdachte acitviteit

donderdag 20 juni 2013, 12:39 door Redactie, 0 reacties

Internetbedrijf Moniker heeft de wachtwoorden van alle gebruikers gewijzigd nadat het 'verdachte activiteit' op het netwerk ontdekte. Volgens het bedrijf, dat domeinen voor klanten registreert en bekend werd met de verkoop van gewilde domeinnamen zoals porn.com, ging het om een gecoördineerde poging om toegang tot de accounts van een aantal gebruikers te krijgen.

"Als voorzorgsmaatregel om je domeinen te beschermen, hebben we besloten een systeembrede wachtwoord-reset uit te voeren", zo laat het bedrijf in een e-mail aan gebruikers weten. Volgens het internetbedrijf zijn er geen aanwijzingen gevonden dat domeinnamen van klanten zijn gestolen of verhuisd.

Maatregelen
Ook zou er geen bewijs zijn dat de aanvallers creditcardgegevens of andere vertrouwelijke informatie hebben gecompromitteerd. "Hoewel onze wachtwoord-encryptie robuust is, nemen we aanvullende stappen om ervoor te zorgen dat persoonlijke data en domeinen veilig blijven." Als onderdeel van deze maatregelen moeten gebruikers een nieuw wachtwoord kiezen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.