image

IDC: tablet steeds grotere concurrent van pc

vrijdag 30 augustus 2013, 11:34 door Redactie, 1 reacties

De wereldwijde verkoop van pc's is verder naar beneden bijgesteld, wat mede komt doordat tablets steeds aantrekkelijker worden. Dat stelt marktvorser IDC in een nieuw vooruitzicht. Ten opzichte van vorig jaar voorspelt het onderzoeksbureau dat het aantal verkochte pc's met 9,7% zal dalen, en daar kan de introductie van Windows 8.1 en de migratie van bedrijven van Windows XP naar Windows 7 niets aan veranderen.

Ook voor 2014 voorspelt IDC een afname, waarna er in 2015 weer een kleine groei is te zien. Het hoogtepunt zoals dat in 2011 werd gehaald zal echter nooit meer worden bereikt. "De dagen dat werd aangenomen dat verstoringen [van de markt] door tablets alleen een probleem van de eerste wereld waren zijn voorbij", zegt analist Jay Chou. Hij noemt ontwikkelingen in pc-hardware, zoals verbeteringen in het stroomverbruik van x86 processoren bemoedigend en denkt dat Windows 8.1 een verschillende veel gehoorde klachten zal oplossen.

Ervaring

"Echter, de huidige gebruikerservaring van de pc schiet tekort ten opzichte van het veranderende gebruik die in alle regio's zichtbaar is, zeker nu de prijzen en prestaties van tablets steeds aantrekkelijker worden", aldus de analist. Daarbij stelt IDC dat bedrijven en gebruikers op de Amerikaanse markt die nog met Windows XP werken niet voor Windows 8 kiezen, maar eerder op Windows 7 overstappen.

In de Verenigde Staten worden op dit moment meer pc's verkocht verkocht dan wereldwijd het geval is. Dat komt mede door de iets wat verbeterde economische situatie. Daarnaast verwacht de marktvorser dat de migratie van XP naar Windows 7 voor enige volume zal zorgen.

Reacties (1)
30-08-2013, 17:43 door Anoniem
Een pc heb ik nooit gehad. Ik persoonlijk heb liever een laptop. Ben dus ook zeer tevreden met mijn ultrabook met IPS-scherm. Retesnel dankzij de SSD en W8.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.