image

Microsoft: malware geen probleem voor Windows Phone

vrijdag 30 augustus 2013, 11:52 door Redactie, 9 reacties

Microsoft heeft de waarschuwing van de FBI voor Androidmalware aangegrepen om te benadrukken hoe veilig de eigen Windows Phone is. De FBI waarschuwde verschillende overheidsdiensten dat miljoenen Androidgebruikers onveilige versies gebruiken die ook op de werkvloer terecht kunnen komen. Daarnaast zou 79% van alle mobiele malware het op Androidgebruikers hebben voorzien.

"Om de zoveel weken zien we weer een bericht waarin mensen worden gewaarschuwd voor het gevaar van kwaadaardige apps, geniepige software die je locatie volgt, je wachtwoorden steelt, je op kosten jaagt of erger", zegt Microsofts Michael Stroh. Hij benadrukt dat Microsoft verschillende stappen heeft genomen om de Windows Phone Store te beschermen.

Controle

Zo is deze marktplaats de enige plek waar consumenten Windows Phone apps kunnen downloaden. "Dit verzekert de kwaliteit van de apps die in de store en op je telefoon verschijnen." Zo wordt elke app getest en gecertificeerd, gaat Stroh verder. Er wordt daarbij onder andere naar potentiële malware gezocht.

"Als gevolg hiervan is malware niet echt een probleem voor Windows Phone-gebruikers", merkt Stroh op. Ondanks alle maatregelen adviseert hij gebruikers om niet op links, sms-berichten of e-mail van onbekende bronnen te klikken.

Reacties (9)
30-08-2013, 12:11 door Anoniem
Als ze net zo goed controleren als Apple:
http://appleinsider.com/articles/13/08/16/apples-approval-of-jekyll-malware-app-reveal-flaws-in-app-store-review-process

Dan blijkt het volgende toch een probleem te zijn:
http://www.geek.com/mobile/16-year-old-builds-windows-phone-8-malware-prototype-1528513/

Peter
30-08-2013, 12:41 door tarunjj
En malware die je met browsen oploopt?

Verder lijkt me de werkwijze van Microsoft vergelijkbaar met Apple. Het probleem wat betreft apps zit "dus" bij Android.
30-08-2013, 12:55 door Anoniem
Bij android alleen je apps vanaf de officielle playstore scheelt al veel.
30-08-2013, 13:02 door Argot
Hahahaha!
Microsoft: "Wij van wc-eend..."
Zieltjes winnen doe je o.a. door van Windows 8 een volwaardige opvolger van Windows 7 te maken. Dus weg met die tablettrekjes in de desktopversie!
30-08-2013, 14:09 door Anoniem
Door Argot: Hahahaha!
Microsoft: "Wij van wc-eend..."
Zieltjes winnen doe je o.a. door van Windows 8 een volwaardige opvolger van Windows 7 te maken. Dus weg met die tablettrekjes in de desktopversie!

Die "tablettrekjes" zijn nodig om mensen te houden. Juist de opkomst van tablets veroorzaakt dit. De meeste mensen die klagen, hebben moeite om te wennen aan nieuwe omgevingen. Ik werk al sinds heel lang met Windows en heb vaker horen klagen over veranderingen. De nu zo geprezen desktop met startmenu bestond voor Windows 95 niet. Daar moest iedereen eerst aan wennen en wanneer ik van sommigen het bureaublad zie, is dat nog steeds niet gelukt.

Ondanks het startmenu in Windows t/m 7 zie ik bureaubladen die vol zitten met snelkoppelingen, waardoor ik heel erg moet denken aan de program manager van vroeger. Vanuit dat standpunt zouden mensen juist snel moeten wennen aan Windows 8, want het nieuwe startmenu is eigenlijk terug in de tijd. Je hebt een scherm waarop de "icoontjes" van allerlei programma's liggen, al dan niet zinnig gegroepeerd.
30-08-2013, 14:54 door Anoniem
Als Microsoft zelf op malware checkt dan moet je je wel beseffen dat nog 20% besmet is van de totale store :P
(dit als je de laatste AV tests mag geloven)
Wat een referentie...
Dus als er één bedrijf is dat zijn mond wijselijk mag houden over Malwaredetecties dan is het Microsoft wel.
Soms is bescheidenheid op zijn plaats.
30-08-2013, 16:54 door Wim ten Brink
Als eigenaar van een Windows 8 Phone moet ik Microsoft wel gelijk geven. Apps komen eigenlijk alleen maar binnen via de Microsoft Store en het aanbod is daarbij ook erg karig dus veel kun je er niet op kwijt. Er zit ook een web browser in maar echt geweldig is die ook niet. De malware zal ook specifiek voor de Windows Phone ontworpen moeten zijn en erg gewild zijn deze telefoons niet, dus het is geen populair doelwit. Android en iPhone toestellen zijn vele malen populairder en hebben ook veel meer apps waar de malware zich tussen kan bevinden. Bovendien zijn er voor deze twee systemen al buiten de reguliere app stores al diverse alternatieve stores en zijn veel gebruikers handig genoeg om apps eventueel handmatig op de iPhone of Android te installeren.
De reden waarom ik voor een Windows 8 Phone koos? Simpel, ik kan er mee bellen, het heeft een agenda die ik kan synchroniseren met mijn Outlook en Google kalenders, een lijst van contactpersonen met hun adressen, een routeplanner, een heleboel muziek en wat onbeduidende apps en daarmee ben ik tevreden. Het gebrek aan populariteit zorgt er zelfs voor dat mijn type telefoon niet snel wordt aangevallen door malware, simpel genoeg omdat te weinig hackers de moeite ervoor willen doen.
30-08-2013, 21:20 door Anoniem
Nu Desktop Windows zelf nog.
31-08-2013, 00:22 door Anoniem
Door tarunjj: En malware die je met browsen oploopt?

Verder lijkt me de werkwijze van Microsoft vergelijkbaar met Apple. Het probleem wat betreft apps zit "dus" bij Android.

Google controleert de Playstore ook. Alleen Google doet dat niet zelf maar die hebben daar een beveiligingstool voor ontwikkeld. En 9 van de 10 malware incidenten komen door Apps die buiten de playstore om gedownload zijn. En voordat je die kan installeren moet je in je beveiligingsinstellingen (Android 4.0 of hoger) de optie onbekende bronnen aanzetten. Als je dit doet verschijnt er een melding waarin staat dat het kan lijden tot data diefstal en/of schade aan het desbetreffende toestel.Er staat ook dat jij daar als enige verantwoordelijk bent. Dus je zet onbekende bronnen aan op eigen risico.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.