image

Politie waarschuwt voor vakantiemelding op Facebook

zondag 22 april 2012, 15:05 door Redactie, 6 reacties

De politie waarschuwt internetgebruikers om hun vakantie niet online te melden, aangezien inbrekers ook op sociale netwerksites actief zijn. "Inbrekers kijken niet alleen door het raam of bewoners thuis zijn. Nieuwe media zijn een belangrijke inspiratiebron om te checken wie er met vakantie is. Ook inbrekers zijn actief op internet", aldus de Brabantse politie. Die adviseert internetgebruikers om niet op netwerken als Twitter, Hyves en Facebook te melden dat men met vakantie gaat.

Voicemail
Daarnaast wordt een melding via blog of in een elektronische handtekening of het inspreken van een vakantieperiode op voicemail afgeraden.

"Gaat u met vakantie of gewoon een avondje weg en u schakelt uw voicemail of telefoonbeantwoorder in, zorg dan voor een neutrale boodschap. Bijvoorbeeld “wij kunnen nu even niet aan de telefoon komen”. Of beter nog: schakel voicemail of telefoonbeantwoorder uit."

Reacties (6)
22-04-2012, 15:39 door v1xx3n
Ideetje voor de slapende wouten om zelf eens voor katvangede rijke huizen te zorgen en die op facebook profielen te melden als zijnde onbemand :)

Die sukkels moeten eens gaan puinruimen in de criminele sector ipv brugers het leven zuur te maken en hun spaarcentjes te plukken door lands-depressie verhogende boetes uit te schrijven omdat iemand 5KM te hard rijd :S
22-04-2012, 16:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-04-2012, 16:50 door Marius
Geheel terecht en mooi op tijd voor de aankomende vakanties..

En ach ja, sommige mensen draaien helemaal door als het woordje politie genoemd wordt (zeker als ze te hard gereden hebben, dat blijft een sport waarin je echt een paar keer verliest) ;)
22-04-2012, 18:29 door Anoniem
Door v1xx3n: Ideetje voor de slapende wouten om zelf eens voor katvangede rijke huizen te zorgen en die op facebook profielen te melden als zijnde onbemand :)

Die sukkels moeten eens gaan puinruimen in de criminele sector ipv brugers het leven zuur te maken en hun spaarcentjes te plukken door lands-depressie verhogende boetes uit te schrijven omdat iemand 5KM te hard rijd :S

Wel eens gehoord van regels, richtlijlen, budget enzo....
Hoe denk je dat die 'wouten' aan geld komen om 'katvangende huizen' te huren.


En als jij de regels overtreedt en een prent krijgt moet je vooral in de spiegel kijken.
En je niet afreageren op de politie en ze neerbuigend 'wouten' te noemen.
Jij wordt toch ook niet door de politie met 'kl00tz@k' aangesproken?
Iets van fatsoen.
23-04-2012, 09:39 door Anoniem
"Die sukkels moeten eens gaan puinruimen in de criminele sector ipv brugers het leven zuur te maken en hun spaarcentjes te plukken door lands-depressie verhogende boetes uit te schrijven omdat iemand 5KM te hard rijd :S"

Je bedoelt die coulance boetes van 0 euro op het moment ? Overigens zijn veel agenten het helemaal niet eens met de verhoogde boete tarieven.
23-04-2012, 12:48 door Anoniem
Ach sommige mensen zien alleen fouten bij anderen(politie in dit geval), durven niet in de spiegel te kijken. Anderen zijn per defenitie fout. Lekker laten blaaten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.